Un machiaj, pe langa stralucirea pe care o da fetei, are si scopul de a realiza anumite corectari ale fetei. Dar cum nimeni nu este perfect, iar forma fetei o poti schimba doar apeland la ajutorul unui chirurg estetician, ar fi de preferat sa apelam la trucurile de machiaj care scot in evidenta doar acele trasaturi care ne avantajeaza.
Machiajul fetei rotunde

In cazul unei fete rotunde, partile laterale trebuie umbrite, iar obrazul cat mai mult alungit fara a se exagera insa. Pentru crearea efectului de alungire, pometii sunt machiati cu un fond de ten intr-o culoarea mai inchisa pornind de la lobul urechii si continuand pana spre varful barbiei. Pe restul fetei se aplica o nuanta mai deschisa de fond de ten. Fardul de obraz se aplica sus, pe pometi, in triunghi, estompat spre tample. Fiti foarte atente la nuanta fondului de ten. Trebuie evitat ca acesta sa para prea inchis. Nu trebuie sa fie asemenea unei pete de culoare de sine statatoare, ci trebuie sa se integreze in tonalitatea generala a fetei. Ochii si buzele trebuie evidentiate. Se recomanda de aceea folosirea unui highlighter sub ochi si in jurul gurii, iar rujul trebuie aplicat pe buza de sus intr-un strat mai lat, iar pe buza de jos intr-un strat mai ingust. Trebuie evitat de asemenea sa se dea o forma rotunjita sprancenelor, acestea trebuind pensate usor ascendent inspre tample.

Un articol de Dana Negoita
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli 16 idei superbe de machiaj festiv pentru Paște, petreceri și ocaziile speciale din viața ta 4 sfaturi ale specialiştilor pentru îngrijirea tenului femeilor de 30 de ani 

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri