Un machiaj, pe langa stralucirea pe care o da fetei, are si scopul de a realiza anumite corectari ale fetei. Dar cum nimeni nu este perfect, iar forma fetei o poti schimba doar apeland la ajutorul unui chirurg estetician, ar fi de preferat sa apelam la trucurile de machiaj care scot in evidenta doar acele trasaturi care ne avantajeaza.
Un machiaj, pe langa stralucirea pe care o da fetei, are si scopul de a realiza anumite corectari ale fetei. Dar cum nimeni nu este perfect, iar forma fetei o poti schimba doar apeland la ajutorul unui chirurg estetician, ar fi de preferat sa apelam la trucurile de machiaj care scot in evidenta doar acele trasaturi care ne avantajeaza. Un machiaj realizat in functie de forma fetei se bazeaza pe jocul de lumini si umbre, suprafetele de culori deschise parand mai mari, cele de culoare inchisa mai mici, liniile trasate pe orizontala- mai lungi, iar cele curbe – mai scurte. Variatele forme ale fetei sunt clasificate in patru tipuri principale: triunghiulara, lunga, patrata sau rotunda, dar tipurile patrate, rotunde si triunghiulare pot fi cu baza in jos, iar tipurile lungi, triunghiulare pot avea varful in jos.

Corectarea fetei patrate, rotunde sau triunghiulare cu baza in jos

Corectarile cu ajutorul fondului de ten au ca scop apropierea de tipul considerat ideal, adica cel oval. Rectificarea in cadrul acestor trei tipuri de fata urmareste reducerea volumului aparent prea pronuntat in zona maxilarului si a obrajilor. Pentru obtinerea acestui efect, se folosesc doua nuante de fond de ten diferite, una in culoarea naturala a pielii sau chiar putin mai deschisa si una mai inchisa, in aceeasi gama de tonuri. Se mai pot folosi de asemenea un fond de ten deschis la culoare si un fard corector special. Acest fard corector se aplica cu ajutorul unui pensule in forma de fus, de la ureche pana la inceputul barbiei. Pe maxilar se aplica intr-un strat mai mai gros si mai estompat pe barbie. Fardul nu trebuie sa acopere in intregime barbia pentru ca fata ar parea mai scurta. Pe restul zonelor se aplica fondul de ten mai deschis, estompandu-se in acelasi timp granitele. Ulterior, pe suprafele corectate se aplica un strat de pudra mai deschisa la culoare si unul de pudra mai inchisa.

Corectarea fetei tringhiulare, lungi cu varful in jos

Aceste tipuri de fete se caracterizeaza printr-o retractie prea accentuata pe lateral si prin machiaj se urmareste latirea fetei. Pe obraji si pe maxilarul superior se aplica un fond de ten de culoare deschisa. Aceeasi nuanta de fond de ten se aplica si pe tample cu scopul de a lati fruntea, iar pe restul fetei se aplica o nuanta putin mai inchisa, pudrandu-se ulterior cu un singur tip de pudra.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli 16 idei superbe de machiaj festiv pentru Paște, petreceri și ocaziile speciale din viața ta 4 sfaturi ale specialiştilor pentru îngrijirea tenului femeilor de 30 de ani 

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri