8 Noiembrie 2011 publicat în Frumusete 17 share-uri

Epilarea definitiva se realizeaza prin diferite metode, mai mult sau mai putin eficiente, in functie de ten, de indemanarea si cunostintele celui care o executa sau, pur si simplu, in functie de performantele aparatului si a tehnologiei pe baza careia lucreaza.
Cutera CoolGlide produce un impuls mic si concentrat de energie laser care actioneaza cu precizie asupra foliculului de par, distrugandu-l complet. Raza laser este directionata prin piesa de racire a aparatului, astfel incat pielea nu vine in contact direct cu impulsul fierbinte. Durata impulsului poate fi precis calculata, si astfel efecte secundare, in urma tratamentului, vor fi minime.

Cand pulsul de lumina este emis, unii pacienti simt o usoara senzatie de usturime sau de ciupitura. In mod normal, nu este necesara anestezia locala sau administrarea de calmante, dar pacienti cu prag scazut de durere prefera sa utilizeze un anestezic local, mai ales pentru zonele sensibile. Impulsul luminous este absorbit de pigmentul din firul de par si transmis la radacina firului de par care este distrusa prin fototermoliza.

Intr-o sedinta de epilare definitiva sunt distruse doar firele de par aflate in faza de crestere anagena. Firul de par are mai multe faze de crestere (anagea , catagena , telogena) iar intr-o sedinta de epilare definitiva doar o parte din firele de par(10-15%) se afla in aceasta faza de crestere. De aceea sunt necesare intre 6-8 sedinte efectuate la un interval de 6-8 saptamani pentru a obtine rezultatele dorite. Dupa efectuarea acestor sedinte care reprezinta tratamentul de atac se mai efectuaza 1-2 sedinte de intretinere pentru a transforma epilarea in epilare definitiva.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. THE BEAUTIFUL CLUB - primul club exclusivist de beauty s-a deschis in centrul capitalei

Comparativ cu laserul alexandrit sau laserul dioda, Cutera CoolGlide produce disconfort minim in timpul tratamentului si asa se explica durata mai mare a sedintelor, atunci cand se utilizeaza aceasta varianta de aparat. In tratamentul cu Cutera CoolGlide se poate indeparta parul de pe orice suprafata a corpului, fara anestezie prealabila sau medicamentatie ulterioara, care sa atenueze durerea.

Avantajele epilarii laser:

• metoda mult mai rapida si mai simpla de a indeparta parul decat orice alta metoda existenta
• Aproape fara durere si roseata dupa sedinte
• Trateaza arii intinse de par
• Numar redus de sedinte de tratament (4-6 sedinte)
• Epilare permanenta si reducerea parului
• Redai finetea pielii ca rezultat al inchiderii porilor dupa tratament

Dezavantaje in epilarea definitiva cu laser:

• Poate demonstra eficienta redusa asupra firelor de par deschise la culoare sau albe


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri