Fernand Aubry, cel care a pus bazele machiajului modern, spunea ca fieare femeie poarta in ea posibilitati de infrumusetare, scopul machiajului fiind acela de a descoperi individualitatea fiecarei dintre noi.
Fernand Aubry, cel care a pus bazele machiajului modern, spunea ca fieare femeie poarta in ea posibilitati de infrumusetare, scopul machiajului fiind acela de a descoperi individualitatea fiecarei dintre noi. Rolul acestui tip de infrumusetare este acela de a accentua un stil deja format sau de a te ajuta sa-ti gasesti propriul stil. Un machiaj realizat in functie de anumite trasaturi fizice existente are efecte neinchipuite asupra psihicului unei femei. Deodata capata mai multa incredere in sine, isi constientizeaza frumusetea, feminitatea sa irumpe, dintr-o persoana “anume” devine “acea” persoana. Pentru ca acest lucru sa se intample, este mai mult decat necesar ca fiecare femeie sa se autocunoasca, sa se caute si sa se regaseasca.

Trebuie sa stim ca machiajul nu schimba personalitati, ci le pune in valoare. Un machiaj este frumos cand te face sa te simti frumoasa. A machia nu inseamna a aseza niste culori pe fata dupa anumite reguli. Un machiaj excelent realizat, urmand toate legile artei, poate fi anost daca nu se potriveste tipului de femeie care il abordeaza.

De exemplu, daca avem ochii asezati orizontal, conform regulilor machiajului, ar trebui sa le dam o linie usor ascendenta. Ar trebui totusi sa tinem cont ca linia orizontala da impresia de liniste si echilibru, si daca acest lucruri ne caracterizeaza, orice corectare este inutila. O fata sportiva, cu toate liniile fetei ascendente si avand un caracter jovial si optimist, nu trebuie sa-si atenueze aceste trasaturi, pentru ca acesta este tipul ei. Stiati ca nu numai procesul machiajului, dar si gesturille pe care le facem atunci cand aplicam acest ritual, dezvaluie anumite lucruri despre noi si despre felul nostru de a fi?

Gesturi din ritualul machiajului

Poate ca nu le-am acordat niciodata atentia necesara sau le-am considerat insignifiante, dar gesturile din timpul machiajului spun foarte multe despre noi. De ce? Pentru ca fiecare femeie are anumite gesturi pe care le face involuntar atunci cand se afla in fata oglinzii. Nu vom intalni niciodata gesturi identice la doua femei diferite. Aplicarea cremei de baza dezvaluie anumite lucruri despre noi. Sunt persoane care atunci cand isi aplica crema de fata folosesc ambele maini, altele fac acest lucru cu ajutorul mainii stangi si altele cu cea dreapta.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri