Un machiaj reusit depinde in mare masura de modul in care ne punem in evidenta ochii. Iti propunem un mini ghid al culorilor si sugestii pentru a accentua frumusetea naturala a ochilor.
Un machiaj reusit depinde in mare masura de modul in care ne punem in evidenta ochii. Iti propunem un mini ghid al culorilor si sugestii pentru a accentua frumusetea naturala a ochilor.
Ce culori alegem?
Daca ai ochii caprui atunci ai posibilitatea de a alege orice nuanta iti doresti. Cele mai potrivite raman: mov, albastru, bej, verde, kaki si roz. Daca ai cearcane sau diverse imperfectiuni ale regiunii din jurul ochilor, atunci culorile foarte deschise sau stridente le vor pune in evidenta, asa ca stai departe de ele.
Daca ai ochii verzi atunci auriul, rozul, movul, rosul, portocaliul sunt culorile care iti accentueaza nuanta ochilor.
Persoanele cu ochii albastri trebuie sa se fereasca tocmai de culoarea albastra. Pentru ele sunt recomandate nuante calde de maro, chiar si auriu, piersica, roz deschis.
Ochii negri sunt cel mai bine pusi in evidenta tot de nuante inchise: bleumarin, gri, mov inchis, negru.
Ce machiaj alegem in functie de forma ochilor?
Daca ochii tai sunt descendenti, prin machiaj se urmareste ridicarea formei ochilor. Tot ce trebuie sa faci este sa depasesti coltul extern al ochiului prin fard de pleoape sau cu ajutorul creionul dermatograf. Foloseste o nuanta mai inchisa de fard in jumatatea dinspre tample a pleoapei.
Daca ochii tai sunt ascendenti, joaca-te cu doua nuante, una mai deschisa si una mai inchisa. Aplic-o pe cea deschisa in coltul extern al ochiului si pe cea inchisa in regiunea de langa nas.
Pentru ochii mici, creionul contur este absolut necesar. Defineste atat conturul exterior cat si pe cel interior al ochilor. Astfel, acestia vor parea mai proeminenti, mai mari. Alege nuante deschise pentru fardul de ochi. Ideal ar fi sa folosesti doua nuante, una ceva mai inchisa la baza genelor si una mai deschisa in zona dinspre sprancene.
Daca ai ochii mari, incearca sa nu ii maresti si mai mult prin machiaj. Tu trebuie sa eviti nuantele prea deschise si pe cele sidefate si sa aplici mascara numai pe genele superioare.
Pentru ochii apropiati trebuie sa folosim nuante mai deschise catre coltul intern al ochiului. Coltul extern al ochiului va fi pus in evidenta fie prin nuante mai inchise, fie prin trasarea unei codite cu ajutorului creionului sau a tusului.
Daca ai ochii departati trebuie sa accentuezi coltul interior al ochilor. Vei folosi nuante inchise in aceasta zona si nuante deschise in coltul extern. Creeaza un degrade, amestecand cele doua nuante in zona de mijloc a pleoapei.
Daca ai ochii rotunzi trebuie sa creezi un efect de alungire. Pentru aceasta aplica fardul de pleoape si dincolo de coltul extern al ochiului.
Tine minte ca intotdeauna culorile deschise vor mari si vor pune in evidenta, iar cele inchise vor micsora si vor estompa. Aceasta este regula de baza in alegerea nuantelor pentru machiajul ochilor (si nu numai).
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli 16 idei superbe de machiaj festiv pentru Paște, petreceri și ocaziile speciale din viața ta 4 sfaturi ale specialiştilor pentru îngrijirea tenului femeilor de 30 de ani 

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri