Natura reuseste mereu sa ne surprinda, lasandu-ne atat de multe lucruri importante, in vindecarea trupului si sufletului.
Natura reuseste mereu sa ne surprinda, lasandu-ne atat de multe lucruri importante, in vindecarea trupului si sufletului. Ceea ce face argila sa fie atat de prodigioasa este capacitatea sa de a juca rolul unei farmacii, de a vindeca organismul in multe afectiuni.
Argila era utilizata in special in Egiptul Antic pentru infrumusetarea trupului si a tenului, pentru tratarea inflamatiilor de ordin intern sau extern. Imparateasa Nefertiti folosea argila in masti pentru ingrijirea trupului, amestecand-o cu uleiuri volatile, o aplica pe corp si statea asa ceva timp.
In perioada primului Razboi Mondial, argila era folosita in combaterea bolilor infectioase(dizenterie). Bogata in minerale (calciu, fier, magneziu, aluminiu, siliciu, sodiu si potasiu) sub forma de pulbere, granule ori pudra, argila are rol antiinflamator, antioxidant, absorbant, cicatrizant, antiseptic (dezinfectanat), degresant, aduce aportul necesar organismului de minerale, stimuleaza activitatea glandelor endocrine, bactericid si restabileste echilibrul acido-bazic al organismului.
Este folosita sub forma de comprese pe piele, masti, lapte de argila, apa de argila si bai. Consumata, trateaza o serie intreaga de afectiuni de la ulcer pana la probleme ale vezicii urinare, iar in boli de ordin extern de la ulcer varicos pana la conjunctivita. O putem gasi in mai multe nuante: galben, gri, alb, verde, albastru si rosu; cea galbena are continutul ridicat in fier, calciu si magneziu urmata descrescator de cea alba, in timp ce argila albastra restabileste biocampul slabit al omului.
Cura de detoxifiere
Prin efectul sau antiseptic, curata sangele de toxine. Cand dorim sa urmam o astfel de cura de detoxifiere a organismului trebuie sa ne amintim ca detoxifierea organismului nu se realizeaza brusc ci in timp, de aceea este nevoie de 6 luni pentru ca organismul sa se simta mai usor. Prima faza dureaza doar 3 saptamani, este perioada de acomodare a organismului cu argila. In fiecare seara se prepara o compozitie dintr-o lingurita de argila si un pahar de apa. Apa de argila se consuma pe stomacul gol, dimineata, la pranz si seara inaintea orelor de masa. Primele trei zile apa de argila se consuma fara argila, iar restul zilelor din cura se consuma si argila. Apoi cura se tine 6 luni, cate 10 zile pe luna.
Pentru ca efectele curei de argila sa nu intarzie sa apara trebuie sa adoptam si un regim alimentar sanatos, eliminand din meniu alcoolul si grasimile.

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri