Punem foarte mult accent pe frumusetea chipului nostru si ne dorim ca orice problema a tenului sa aiba si o rezolvare. Cuperoza sau rosul in obraji poate afecta pe oricine, insa cele mai predispuse sunt femeile cu pielea deschisa la culoare, care se bronzeaza greu, cu par blond si ochi albastri.
- Machiajul folosit trebuie sa fie unul usor, pe baza de apa, ce contine silicon si care sa poata fi usor de indepartat pentru a nu irita suplimentar tenul. Produsele de indepartare a machiajului nu trebuie sa contina alcool, parfum, mentol, ulei de masline sau acid salicylic.
- Zilnic, inaintea expunerii la soare este importanta folosirea unei creme ecran cu indice de protectie mare (cu SPF mai mare de 50). Cremele ecran ce contin silicon pot avea un efect benefic.
- In tratamentele faciale ce insotesc cuperoza se utilizeaza laserul Nd Yag Cutera cu rezultate foarte bune si persistente in timp. O solutie utilizata cu success pentru tratamentul cuperozei este si tratamentul cu lumina intens pulsata (IPL). Atat tratamentul cu produse dermatocosmetice, cat si cel cu laser sau IPL trebuie sa fie completate, in egala masura, de evitarea factorilor agravanti si de respectarea regulilor de ingrijire a tenului cuperozic.

Dr. Cristian Tiglea - medic specialist dermatolog
Dermestetica - Dermatology & Aesthetic Center, www.dermestetica.ro
Bd. Aviatorilor nr. 15, tel: 021-222.11.08


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri