4 Iulie 2018 publicat în Frumusete 14 share-uri

IPL-ul sau lumina intens pulsată tratează o multitudine de afecțiuni cutanate, inclusiv vasculare - dintre care cele mai cunoscute sunt roșeața și telangiectaziile.

Comunicat de presă

Datorită proprietăților sale caracteristice, IPL-ul sau lumina intens pulsată tratează o multitudine de afecțiuni cutanate, inclusiv vasculare – dintre care cele mai cunoscute sunt roșeața și telangiectaziile.

Domnul doctor Laurențiu Vladau, specialist dermatolog în cadrul Clinicii Hebra Dermatologie, spune că de obicei acestea răspund greu la tratamentele convenționale, însă prezintă îmbunătățiri vizibile în numai câteva săptămâni cu ajutorul terapiei IPL EFB beauté.

Pentru combaterea problemelor vasculare, Ipl-ul EFB beauté funcționează prin fotocoagulare selectivă. Lumina este transmisă prin piele către vasele de sânge și odată ce este absorbită de către acestea e transformată în căldură. Efectul termic are o acțiune de coagulare la nivelul pereților vasculari, ce ulterior vor fi eliminați natural în 5-6 săptămâni.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 12 sfaturi pentru îngrijirea părului vopsit 22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

“Spre deosebire de terapiile laser, care folosesc impulsuri de mare intensitate cu aceeași lungime de undă, IPL-ul folosește impulsuri scurte cu lunginimi de undă diferite. Acest lucru micșorează efectul nedorit asupra tegumentului normal și reduce disconfortul și roșeața în timpul și după tratament. Această coagulare selectivă reduce riscul de purpură sau de pete roșii diseminate la nivelul tegumentului, reacție posibil întâlnită în cadrul tratamentelor laser”, explică domnul doctor Laurențiu Vlădău.

Durata tratamentului

Fie că este tratată roșeața, talengiectazile sau venectaziile, eficiența tratamentului va fi mai mare cu cât vasele vizate sunt mai superficiale. Procedura IPL durează între 15 și 40 de minute, în funcție de localizare și de numărul vaselor afectate.

Cum să obții mai multă strălucire pentru părul tău în 8 pași? Stomatologia digitală - care sunt avantajele folosirii soft-urilor moderne? Nou, ediție limitată - Wonders of Jasmine

„Tratamentul zonei vizate necesită mai multe ședințe la interval de cel puțin patru-șase săptămâni. Vasele tratate devin mai putin vizibile în câteva săptămâni. E bine de știut, însă, că în cazul insuficienței venoase, exista sanse de recidiva si aparitie de noi vase pe parcursul anilor. Investigatii suplimentare, masuri generale si purtarea de ciorapi elastici, precum si interventii chirurgicale asupra vaselor profunde pot fi necesare in cazurile mai severe sau recidivamte.”, atenționează domnul doctor Laurențiu Vlădău.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri