Doamna doctor Ana Maria Vlad, medic specialist dermatolog, vorbeste despre beneficiile apei asupra pielii, despre cantitatea pe care sa o bem zilnic si despre tipurile de lichide pe care este recomandat sa le includem in alimentatie.

Beneficiile apei pentru piele

Un aport nutritiv mai bun inseamna un proces de reparare si de reinnoire mai eficient al pielii, care poate avea ca rezultat un aspect mai tanar, mai tonic si mai elastic al tenului.


„Acest lucru nu inseamna ca apa inverseaza procesul de imbatranire, ci ca ajuta la mentinerea tonusului sau la camuflarea intr-un mod natural a imbatranirii normale cutanate. Explicatia este ca atunci cand pielea este hidratata ea pare mai plina, iar semnele imbatranirii sunt reduse la minimum, insa in realitate, examinand pielea la microscop, vom observa ca ridurile se afla inca acolo si nimic nu s-a schimbat definitiv. Cu alte cuvinte, o pielea hidratata face ca ridurile sa fie mai putin vizibile"
, explica doamna doctor dermatolog.

Unii pacienti relateaza chiar imbunatatirea acneei dupa corectarea deshidratarii, posibil prin echilibrarea filmului hidro-lipidic de suprafata al pielii. In cazul in care pielea este acoperita cu prea mult sebum in raport cu apa, acest lucru poate duce la infundarea porilor si aparitia cosurilor sau a punctelor negre.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Descoperiți legătura dintre filozofia Zen și dezvoltarea mentalității!  Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile 22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați

Ce tipuri de lichide trebuie sa consumam

Nu conteaza felul apei pe care o consumam (plata sau de la robinet), ci cantitatea de 1-2 litri consumati pe parcursul unei zile (aici intra si apa din fructe, legume, supe, ciorbe, cafea, ceaiuri etc.). Exista voci care afirma ca apa din alimente e mai bine utilizata de organism decat apa simpla. De asemenea e bine sa nu asteptam senzatia de sete pentru a bea un pahar de apa, aceasta senzatie fiind e deja un semnal de alarma al organismului.

Pe langa hidratarea interna e important sa asiguram o hidratare externa, pe baza de creme. Daca aportul de apa asigura o hidratare interna, cremele hidratante aplicate pe piele (in mod special in primele 2-3 minute dupa spalarea fetei) asigura o hidratare externa, absolut necesara pielii, in masura in care straturile externe ale tegumentului, cele mai expuse agresiunilor, nu beneficiaza de vase de sange care sa le asigure hidratarea.

Izolația termică a casei - o necesitate pentru confort și economie! 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar

Informatii oferite de Hebra Dermatologie


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri