Vara, mai mult ca niciodata, pielea neteda si catifelata este cea care se afla in centrul atentiei. Indiferent daca ne ducem la plaja, la birou sau avem o intalnire in oras in sezonul cald picioarele sunt cele mai expuse si de aceea trebuie sa arate impecabil.
Vara, mai mult ca niciodata, pielea neteda si catifelata este cea care se afla in centrul atentiei. Indiferent daca ne ducem la plaja, la birou sau avem o intalnire in oras in sezonul cald picioarele sunt cele mai expuse si de aceea trebuie sa arate impecabil. Adica perfect epilate... Iar inlaturarea parului de pe corp devine una din precuparile majore ale femeii dornice sa arate si sa se simta frumoasa in propria piele. Pilozitatea excesiva sau hipertrihoza este un fenomen anormal cauzat de hormonii secretati de ovare si mai ales de glandele suprarenale cu deranjamente hormonale. Pilozitatea excesiva poate fi, atat in cazul barbatilor cat si in cazul femeilor, consecinta unor determinari de ordin fizic si psihic.

Epilarea clasica

Impotriva parului nedorit putem actiona prin mai multe metode. Iata care sunt cele mai la indemana metode clasice de epilare: rasul cu lama, indepartarea parului de prisos cu ajutorul cremei depilatoare sau a spray-ului depilator (aceste doua procedee inlatura parul doar la suprafata si pentru o perioada scurta de timp), epilatul cu ceara rece sau fierbinte. In functie de viteza de crestere a parului, ceara poate fi utilizata la un interval de patru -sase saptamani. Folosita in mod constant, ceara ajuta la subtierea folicului firului de par si a radacinii, determinand rarirea firelor de par. Nu este insa indicata in cazul persoanelor cu leziuni sau cu o circulatie sangvina deficitara.

O alta metoda de epilare o constituie cea pe baza aparatelor electrice concepute special pentru extragerea firelor de par, prin rotirea anumitor componente. Epilatorul are un efect total, smulgand firele de par din radacina. Aceste metode se pot efectua si de acasa, insa pentru a evita unele efecte secundare este indicat sa apelezi la ajutorul specialistilor din cabinetele de infrumusetare.

Mai puteti apela si la metoda “sugar waxing”, o modalitate de epilare specific americana. O compozitie asemanatoare caramelului topit se intinde in directia de crestere a firului de par si se indeparteaza in sensul opus cresterii firului de par. Foarte rar se intampla in cazul acestei metode sa apara iritatii, iar “surplusul” este inlaturat destul de usor prin clatirea cu apa.

Metode moderne de epilare

Procedeele enumerate mai sus duc la indepartarea temporara a parului de prisos, si nu definitiva. Daca doriti sa va indepartati pentru totdeauna parul de prisos, puteti apela la epilarea cu laser. Epilarea cu laser reprezinta o metoda relativ noua de epilare permanenta care se practica in clinicile dotate cu aparatura specializata.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. THE BEAUTIFUL CLUB - primul club exclusivist de beauty s-a deschis in centrul capitalei

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri