20 Septembrie 2012 publicat în Frumusete 33 share-uri

Sanatatea parului este extrem de importanta pentru fiecare femeie in parte. Atunci cand ne ingrijim este esential sa cunoastem cateva dintre cele mai raspandite mituri despre par si adevarul din spatele acestora.

Mit: Matreata este cauzata de un scalp uscat si poate fi contagioasa.

Adevar: Matreata si un scalp uscat sunt doua lucruri complet diferite. Daca folosim sampon anti-matreata atunci cand avem un scalp uscat cu siguranta nu vom rezolva problema. la fel, matreata necesita un tratament bine gandit, chiar medical uneori. Nu putem conta intotdeauna pe samponul anti-matreata. In al doilea rand, trebuie sa stim ca matreata nu este contagioasa, neputand fi ‘luata’ daca ne pieptanam cu aceeasi perie cu care se piaptana cineva care sufera de aceasta problema.

Image © Sxc.hu

Mit: Daca ne masam scalpul cu ulei inainte de spalare putem reduce caderea firelor de par.

Adevar: Acest mit este partial adevarat luand in considerare anumite aspecte. Uleiul de par este bun deoarece stimuleaza circulatia, insa daca il lasam mai mult de o ora pe par, uleiul poate cauza caderea acestuia. De ce? Fiindca uleiul de par poate bloca porii, impiedicand oxigenul sa ajunga in fire. La fel, si masajul prin acupunctura poate fi daunator pentru podoaba noastra capilara deoarece slabeste radacinile firelor de par provocand caderea lui.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară 6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică?

Mit: Pieptanatul ajuta firele de par sa creasca mai repede.

Adevar: Pieptanatul este intr-adevar benefic pentru par, insa in anumite limite. Pieptanatul excesiv dauneaza podoabei noastre capilare deoarece poate provoca ruperea firelor de par si caderea lor. Pentru a avea un par sanatos este suficient sa ne pieptanam de cel mult doua ori pe zi (dimineata si seara).

Foto front si main © Camille Albane - sursa aici.

Iti recomandam si Mituri interesante despre femeile cu par roscat

Inscrie-te la NewsLetterul Garbo pentru a primi si alte informatii din Lifesyle Feminin.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri