Pielea sensibila reprezinta o problema dermatologica din ce in ce mai frecvent intalnita, care afecteaza pana la 50% din intreaga populatie.
Pielea uscata este caracterizata de pierderea elasticitatii, aparitia ridurilor si a asperitatilor, precum si de exfoliere. Pielea sensibila nu este intalnita doar in cazul pielii uscate, ci poate aparea si la persoanele cu ten gras si/sau mixt, ten cuperozic si ten matur.

Ingrijirea pielii sensibile

In cazul pielii sensibile se recomanda aplicarea cosmeticelor special formulate - cu proprietati hipoalergenice si non-iritante, fara coloranti si anumiti conservanti.

Pielea sensibila are nevoie de o hidratare intensa, chiar de cateva ori pe zi. Produsele destinate ingrijirii pielii sensibile trebuie sa calmeze iritatiile, sa aiba efect nutritiv si sa protejeze impotriva actiunii nocive a factorilor de mediu. Un aspect esential vizeaza protectia pe toata perioada anului impotriva radiatiilor UVA si UVB.

cosmeticeIn perioada toamna-iarna, cand pielea este uscata si predispusa la iritatii, este indicat sa folositi produse cosmetice speciale, cum ar fi cremele grase, semigrase, emulsiile, imbogatite cu ingrediente nutritive, care asigura protectia si ingrijrea pielii, in conditiile expunerii la factori deosebit de daunatori, precum frigul si vantul. Primavara si vara, ingrijrea trebuie sa se concentreze pe hidratarea si protectia impotriva radiatiilor ultraviolete.

Ingrijirea completa a pielii sensibile include utilizarea mastilor hidratante, care ajuta la refacerea echilibrului hidrolipidic al pielii. Prin aplicarea regulata si corecta a acestor produse cosmetice, pielea devine neteda, relaxata si isi recapata stralucirea. A se evita utilizarea mastilor peel-off pentru pielea sensibila, deoarece procesul de inlaturare poate irita tenul.

Material oferit de Iwostin, dermocosmetice pe baza de apa termala Iwonicz Zdroj
Elaborat cu participarea:
Dr. in Med. Anna Pura
Specialist in dermatologie si venerologie
Clinica Dermatologica a Academiei de Medicina din Varsovia
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 10 Rochii de vară care emană energie și feminitate 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri