Genele dese, lungi si curbate reprezinta inca din antichitate un standard al frumusetii feminine. Ne dorim si astazi, ca si atunci, sa avem un look sexy si o privire care sa fascineze. Mascara, gene false, permanent de gene sau extensii?
Ne dorim sa aratam intotdeauna frumoase si atragatoare, iar o privirea languroasa, luminoasa si expresiva nu poate fi uitata atat de usor. Genele dese, lungi si curbate reprezinta inca din antichitate un standard al frumusetii feminine. Ne dorim si astazi, ca si atunci, sa avem un look sexy si o privire care sa fascineze. S-a schimbat insa felul in care percepem obiceiul infrumusetarii ochilor, deoarece epoca moderna ne pune la dispozitie diverse metode de alungire a genelor si noi produse de machiaj. Si apelam fie la mascara, fie la genele false sau la extensiile de gene pentru a reda stralucire privirii.

Aplicarea rimelului

S-au purtat dintotdeauna genele perfect rimelate, uniform separate, alungite si cu mult volum. Pentru ca genele sa arate impecabil, procedeului de rimelare a genelor ii trebuie acordat atentia care i se cuvine. Este foarte important de aceea ca in acest proces, sa se urmeze toti cei patru pasi:
-se aplica rimelul pe gene cu o periuta speciala inmuiata in produs, urmarindu-se linia lor naturala
-pentru a repartiza uniform rimelul si pentru a evita aglomerarea rimelului in anumite zone ale genelor, se periaza genele cu o periuta curata
-se perie iarasi genele cu prima periuta imbibata bine cu rimel, dar de data aceasta perierea se efectueaza tragand genele spre exterior, pentru a da ochiului forma de migdala
-se desfac eventual genele lipite cu ajutorul unui betisor

Trucuri pentru un machiaj perfect al genelor

Atunci cand aplici rimelul pe gene, pentru a vedea orice detaliu, este necesara utilizarea unei oglinzi care mareste. Se recomanda in primul rand rimelarea genelor de pe pleoapa superioara. Se incepe cu genele aflate in mijlocul pleoapei, ulterior aplicandu-se mascara si pe genele din coltul interior si exterior al ochiului. Pentru o aplicare mai rapida a rimelului, lasa capul usor pe spate, privind in jos. Dupa ce ai aplicat rimelul pe deasupra genelor superioare intr-un strat subtire, lasa-l sa se usuce. Mascara se aplica apoi intr-un alt strat, continuand de data aceasta pe dedesubtul genelor superioare. Se va crea astfel un efect de push up al genelor si de curbare. De obicei, genele care se gasesc in coltul exterior au o dimensiune mai lunga si pe ele trebuie aplicat putin mai mult rimel. Daca vrei insa un machiaj cat mai natural si un look casual, te poti limita la o singura aplicare a mascarei.

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri