De multe ori ne intrebam ce inseamna "a fi compatibili", exista vreun instrument de masurare a acesteia, si mai ales, cum explicam "potrivirea" sexuala?
Nimeni nu poate afirma ca intr-o relatie satisfacatoare pentru cei doi, sexul conteaza cel mai mult, nu e suficient pentru a ne tine conectati, pentru a ne stimula dorinta de a fi cu acel om. Insa, apreciem, de foarte multe ori, compatibilitatea sexuala dupa frecventa momentelor de intimitate si ce ne facem atunci cand pentru unul dintre ei satisfacator este de 4 ori/an iar pentru celalalt de 4 ori/saptamana? Cu siguranta, relatia dintre cei doi va avea de suferit, decalajul e mult prea mare!!! Cine greseste, cel cu un libidou scazut sau cel cu apetitul "normal"? nici unul si amandoi! Ar putea fi vorba de o "negociere" asupra frecventei cu care sa faci dragoste? Unii cercetatori spun ca Da, e in avantajul relatiei si intimitatii sa-ti "planifici" saptamanal numarul partidelor de sex, astfel "jocul" devine amuzant cand trebuie sa-I amintesti partenerului ca a ramas "restant" si trebuie sa "plateasca" penalizari. In plus, aceiasi cercetatori sunt de parere ca "nu trebuie sa asteptam sa ne vina cheful" deoarece acuzele de oboseala si durere de cap isi gasesc rezolvarea tocmai in "medicamentul universal" (acea aspirina a saracului) numit SEX. Efectele revigorante ale "dusului de hormoni" sunt explicate de specialisti chiar si prin invadarea trupului de serotonina si occitocina, binecunoscutele "ingrediene" ale relaxarii.

Compatibilitatea sexuala are insa izvorul, greu de crezut, in intimitatea emotionala a cuplului si chiar se recomanda ca prima noapte de dragoste sa vina dupa ce s-a creat acel "angajament" - inteles ca dorinta si nevoie de celalalt. Avem oare rabdarea necesara?

Romantismul, tandretea, imbratisarile, saruturile si atingerile sub clar de luna mai sunt oare secretele compatibilitatii sexuale? Multi spun ca Da si mai ales pentru debutul fericit al unei relatii, ne dezvoltam pulsiunea si dorinta sexuala pentru partener "gustand" din fiecare cate putin.

A fi compatibili sexual inseamna sa avem atitudini identice in ceea ce priveste sexul: sa ne putem impartasi, fara jena, fanteziile sexuale, sa ne dezvoltam sexualitatea prin celalalt, sa ne simtim "completi", impliniti prin partenerul nostru, sa ne exploram si rafinam simturile, sa ne afisam nuditatea fara retineri. Respectarea dorintelor sexuale ale partenerului este o regula de baza a potrivirii sexuale, "performanta" orgasmului nefiind doar o calitate personala ci a dinamicii jocului erotic, care se creeaza si recreeaza de cei doi, fiecare asumandu-si dorinta si placerea celuilalt.
Kudika Tarot

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri