De multe ori ne intrebam ce inseamna "a fi compatibili", exista vreun instrument de masurare a acesteia, si mai ales, cum explicam "potrivirea" sexuala?
Oamenii isi arata mai intai interesul pentru gandurile si trairile partenerului, isi doresc intimitatea si, in felul acesta isi dau curajul de a-si descoperi trupurile, in toata goliciunea lor. Daca oferi partenerului ceea ce isi doreste vei fi, inevitabil, satisfacut deoarece si el, la randu-i, va fi dispus sa-ti gratifice interesul pentru placerea lui. Acest tip de comunicare si daruire sexuala reciproca este apanajul unei relatii profunde, nicidecum al intalnirilor de-o noapte. Conectarea emotionala este sursa sexului de calitate, a unei relatii sanatoase si in afara patului.

Sexul nu rezolva (poate doar temporar) profunzimea unei relatii. Implicarea sexuala poate crea probleme doar dupa ce romantismul a palit.
De multe ori salvarea relatiei consta in a face sex cu acea persoana, dar "reconectarea" e doar fizica si pentru scurt timp. A fi cu cineva doar pentru un parteneriat sexual e insuficient, ne dorim sa traim mitul "celeilalte jumatati", sa simtim acea relatie speciala in care ACEA persoana te iubeste atat de mult incat te-a asteptat, inca inainte de a te cunoaste.

Daca singurul criteriu al relatiei este compatibilitatea sexuala atunci nu vei depasi "accidentele" partenerului, nu vei fi poate suficient de tolerant in ecuatia "cat investesc - cat primesc".

Un articol de Mirela Zivari

Sursa: psiholife.ro

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri