4 Octombrie 2011 publicat în Familie 27 share-uri

In casnicia sau relatia ta cum este? Este soare? Cald si bine? Este vant? Frig si rece? Este toamna? Primavara sau vara? Este iarna? Gary Chapman, expertul in terapia cuplului, este de parere ca exista patru etape-anotimpuri ale casniciei.

Casnicia in etapa Vara

“Stii ca florile arata minunat vara, insa stii ca pentru a le mentine astfel trebuie sa uzi aceste flori”, spune Gary Chapman. Acelasi lucru se intampla si cu relatia in faza de vara. In aceasta etapa, cei doi protagonisti se simt increzatori si relaxati cu privire la relatia lor. Anotimpul vara se bazeaza pe o atitudine de relaxare. Cei doi au incredere unul in celalalt si stiu sa se bucure de prezenta partenerului. Comunica eficient, se simt confortabil si relaxat in compania celuilalt. Isi privesc relatia intr-un mod pozitiv, incarcat de optimism. Cei doi parteneri nu ezita sa isi exprime sentimentele de iubire si afectiune. Isi permit unul altuia sa fie ei insisi in aceasta relatie.

Ambii soti investesc deopotriva timp, efort si intentii bune pentru a-si mentine relatia in stadiul actual de multumire si satisfactie. Stiu ca intre ei exista diferente, insa au invatat sa le accepte, au invatat cum sa le gestioneze. Stiu ca celalalt are defecte, insa au invatat sa le accepte. Partenerii sunt multumiti si fericiti unul cu celalalt. Sunt multumiti si fericiti cu ei insisi. Se distreaza si se simt bine impreuna, lasandu-se antrenati in aceasta stare de satisfactie si pace. Cei doi soti se simt impliniti si isi doresc sa “creasca” si sa se dezvolte in continuare ca si cuplu.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   4 stiluri de dans pe care sa le dansezi in primăvara aceasta la Arthur Murray Bucharest

Casnicia in etapa Toamnei

Cand stii ca este toamna in mariajul tau? “Cand totul arata frumos in exterior, insa in realitate frunzele sunt pe punctul de a pica din copac”, este de parere Chapman. In etapa toamnei, suprafata si aparentele joaca un rol primordial. Vazut din exterior, cuplul functioneaza perfect. Din exterior, cei doi par a se intelege excelent. In interior, lucrurile stau cu totul altfel. Casnicia celor doi este pe punctul de a se deteriora. In interiorul cuplului, exista sentimente de neincredere, de nesiguranta, ingrijorare si incertitudine.

Sotii au tendinta de a se calca reciproc pe nervi si par a uita cum sa comunice. Cei doi lasa distanta sa se instaleze intre ei, iar procesul de separare este initiat. Directia spre care se indreapta aceasta relatie nu este tocmai una optimista sau incarcata de speranta. In aceasta etapa apar de obicei aventurile extraconjugale si infidelitatile, actiuni ce pot conduce cu usurinta o relatie aflata in anotimpul toamnei direct in cel al iernii.

5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate
“Un sezon nu este creat de dificultatile vietii, ci de maniera in care cuplul raspunde acelor dificultati”. Tine minte ceea ce spune Gary Chapman daca doresti doar primavara si vara in relatia ta de iubire.

Sursa foto fr, main si interior: De la Mihai_Andritoiu /Shutterstock

Iti recomandam si articolele:

Site-ul de prezentare al cartii "The four seasons of marriage" este ACESTA.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

Recomandat pentru tine

De la partenerii noștri

Articole recomandate

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri