O firma italiana ofera servicii all-inclusive pentru un "divort rapid" in Romania, in schimbul sumei de 5000 de dolari.

Publicatia The New York Times aduce in discutie aceasta stire destul de surprinzatoare pentru noi.
Jurnalistii prezinta cazul unui cuplu, in care ambii parteneri au varste peste 30 de ani, sunt din Bologna si care, intr-o singura zi au inceput toate procedurile de divort in Bucuresti.

Sotul, care a dorit sa-si pastreze anonimatul, a marturisit ca “un divort clasic dureaza foarte mult timp daca doresti sa-ti reincepi viata si sa o iei de la capat”. Un divort in Italia dureaza ani de zile si este si mai scump. Cuplul spera ca in sapte luni sa fie divortati legal.

Acest obicei este din ce in ce mai des in Italia, conform avocatilor si oficialilor de acolo. Avantajul de a fi cetatean al Uniunii Europene include si faptul ca poti divorta in orice stat al ei.

Astfel, dupa ce obtin rezidenta, cuplurile pot sa inceapa procedurile de divort dupa 6 luni, trecand peste perioada obligatorie de trei ani de separare din Italia. Romania, in particular, a devenit destinatia preferata a turistilor care doresc sa divorteze, potrivit oamenilor care lucreaza in acest domeniu. Acestia spun ca divortul in Romania este rapid, ieftin si are proceduri suficient de flexibile.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România

“A fost foarte usor. Tocmai ce am semnat”, a declarat barbatul din Bologna. Spania, Franta si Marea Britanie sunt si ele destinatii cunoscute pentru divort, insa Romania este cunoscuta ca fiind o tara cea mai ieftina si cu proceduri mai rapide. Potrivit NYT, firma care a aranjat divortul cuplului, Divorzio Comodo, care inseamna "divort usor", ofera servicii de divort rapide all-inclusive, cu tot cu biletele de avion, pentru echivalentul a minimum 5.000 de dolari americani.

Gian Ettore Gassani, presedintele Asociatiei Italiene a Avocatilor pe Probleme Matrimoniale, a spus ca a crescut foarte mult numarul de italieni care divorteaza in strainatate in ultimii cinci ani, fapt pe care el il descrie ca “o infrangere a sistemului de justitie italian”.

Asociatia lui Gassani estimeaza ca cel putin 8.000 de cupluri au obtinut divortul intr-o alta tara a UE in ultimii 5 ani, chiar daca nu exista statistici concrete legate de subiect. El atrage atentia ca declararea unei resedinte false poate fi ilegala si este datoria judecatorului strain sa verifice resedintele.

ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare 22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați PetExpo, cel mai important târg dedicat animalelor de companie, are loc între 19-21 Mai la ROMAERO Băneasa

Un articol de Corina Cristea

Cititi mai multe detalii despre acest subiect in articolul "Romania, locul perfect pentru... divort" publicat de catre 9am.ro

Foto front si main: Dreamstime


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri