Bucuria jocului o are fiecare dintre noi, copii sau adulti in toata firea. Pentru fiecare varsta joaca este importanta, dar mai ales la copil, contribuind la dezvoltarea si definirea imaginatiei si creativitatii, a personalitatii si abilitatilor pe care trebuie sa le deprinda orice copil.
Cei mici incep in aceasta perioada sa diferentieze jocul in functie de sex si sa se joace cu jucarii specifice: baietii vor prefera camioanele, masinile, avioanele, in timp ce fetitele isi vor focaliza atentia spre ingrijirea papusilor sau spre seturile de bucatarie, imitandu-si mama care face mancare.

Copilul la aceasta varsta invata foarte rapid si retine cu usurinta lucruri noi, astfel ca povestile trebuie sa fie nelipsite din programul zilnic.

Clasicele creioane colorate si hartia sau creta colorata pentru asfalt ii permit celui mic sa dea frau liber imaginatiei si sa-si dezvolte creativitatea.

Nu trebuie sa uiti si de faptul ca orice copil sanatos are nevoie sa petreaca timp in afara casei si sa-si consume energia, asa ca formele pentru nisip, tricicleta sau mingile pot fi adevarati aliati cand vine vorba de joaca in aer liber.

Afla mai multe despre jucariile potrivite acestei varste citind pe Kidz.ro articolul Jucarii indicate pentru 2-3 ani

Cum se joaca copiii de 3-6 ani?

Odata ce copilul tau creste, el invata cat mai multe lucruri noi si vrea sa le perfectioneze pe cele stiute deja. De asemenea, el incepe sa prinda gustul independentei si va dori sa se joace singur.

Jocurile pe calculator au devenit din ce in ce mai “la moda”, iar copiii incep sa le foloseasca de la varste din ce in ce mai fragede. Ai grija sa nu neglijezi joaca afara, in aer liber in favoarea computerului sau a televizorului.

Puzzle-urile de dificultate crescuta, seturile de constructie cu piese de tipul Lego sunt foarte agreate de cei mici la aceasta varsta si ii ajuta sa-si dezvolte indemanarea si logica.

Cartile cu povesti incep sa piarda din ce imi ce mai mult in fata desenelor animate, si sa predomine scrisul, iar tematica lor trebuie sa fie una educativa pentru ca cel mic ca invete valorile morale corespunzatoare.

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri