Casatoria a fost si probabil va ramane un deziderat strict feminin, multi barbati evitand ideea de oficializare a relatiei.
Barbatii, nu sunt programati genetic pentru monogamie. O parte din ei exclud din start ideea unor aventuri si vad in casatorie temnita in care se inchid de buna-voie cu o singura femeie. Ideea prinde la o anumita categorie de barbati: iresponsabili, lipsiti de angajament si devotament, barbati care nu au definit ce inseamna personal pentru ei succesul si care aleg varianta concubinajului, beneficiind doar de avantajele unei casatoriii nu si de responsabilitatile pe care ea le aduce dupa sine. Femeile, in naivitatea lor vin de multe ori in intampinarea dorintei barbatilor afirmand ca nu doresc sa se casatoreasca si ca prefera relatiile “libere”de angajament. In aceasta situatie ele se plaseaza de buna voie intr-o pozitie inferioara, oferindu-i barbatului libertatea unui burlac lipsit de responsabilitati, dar caldura si stabilitatea unui camin.1-0 pentru barbati!
Statisticile au demonstat ca 70% din “casatoriile de proba” oficializate in final in fata ofiterului de stare civila sfarsesc prin divort. Ca dovada ca timpul petrecut impreuna de cei doi nu a adus dupa sine o cunoastere mai profunda si mai intima a partenerului si dipotriva. Pentru ca putini din concubini(ce urat suna!)pornesc in relatia de concubinaj cu dorinta sincera de-a darui total si neconditinat. Pentru ca-si pun piedici si frane mai mult sau mai putin constient , gandindu-se ca isi vor da liber la sentimente, trairi, angajament dupa oficializare. Sanatatea unei relatii tine mult de dinamica inceputului: ce incepe prost (fara daruire totala si angajament) sfarseste si mai prost, iar ce incepe bine, prin efortul comun al partenerilor poate conduce la o relatie armonioasa si sanatoasa, suportul de baza pentru o viata implinita.

Ela David

Daca te pregatesti sa devii mireasa sau vrei sa ne povestesti despre nunta ta, iti recomandam Grace.ro, revista online dedicata unui moment unic din viata oricarei femei, unui vis frumos devenit realitate: nunta.

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri