Casatoria a fost si probabil va ramane un deziderat strict feminin, multi barbati evitand ideea de oficializare a relatiei.
Casatoria a fost si probabil va ramane un deziderat strict feminin, multi barbati evitand ideea de oficializare a relatiei. Chiar daca locuiesc de multi ani impreuna cu femeia respectiva, si gusta din bucuriile vietii in doi (facut mancare, spalat, calcat, sex regulat). Barbatii au cautat permanent scuze, destul de naive si ciudate pentru a amana decizia. Femeile au incercat, la randul lor divese tertipuri pentru a-l convinge pe nehotarat sa faca pasul decisiv. Santaj emotional (plans) sau fizic( privarea pe perioade mai lungi sau mai scurte de sex).
Abandonarea cauzei de catre femeie imbraca si forma mult dorita de barbati in care ea -i preia ideea si afirma cu nonsalanta “ce-i nevoie de hartia aia, ne e bine si asa?” Ei bine, “hartia aia” are proprietati magice: daca relatia pe care-o traiesc era buna, constructiva, in urma casatoriei ea devine inmiit mai buna, mai profunda si mai sanatoasa; daca dimpotriva unul dintre cei doi crede ca prin oficializarea relatie poate obtine beneficii afective sau finaciare pe care inainte nu le-a avut, tocmai s-a inscris pentru o mare de dezamagiri, deceptii si frustrari. Certificatul de casatorie e o promisiune publica mai greu de incalcat decat cea facuta intre patru ochi si totodata un act de buna purtare dat de societatate. In ciuda timpului si-a noilor libertati care tind sa acapareze tot mai multi adepti, in ciuda cresterii numarului de divorturi, casatoria si-a pastrat aura speciala pe care a avut-o de la inceput. Pentru ca, in ciuda motivelor care-i determina pe multi sa amane momentul, ea va pastra mereu o taina si o satisfactie pe care toti doresc s-o incerce la un moment dat. Poate tocmai prin ideea ca nu sunt “pregatiti” pentru a gusta alaturi de cineva din provocarile pe care numai statutul de om casatorit ti le poate da. Sentimentul ca ai pe cineva alaturi si la bine si la greu, ideea de echipa, daruirea totala sau chiar abandonul total afectiv si fizic au nevoie de-o baza si-o garantie oficiala si morala care sta tocmai in ideea de casatorie.
Motivele care-o determina pe femeie sa-si doresca sa fie casatorita sunt din cele mai diverse, dar predominanta va ramane nevoia de cuib, de ocrotire, de stabilitate pe care numai casatoria le-o poate da. Motive superficiale care privesc inlocuirea apelativului “d-ra” cu cel de “d-na”, prezenta unei verighete care se odihneste linistita pe inelarul lor dandu-le o importanta pe care ele insele n-o pot dobandi prin efort personal. Si atunci verigheta devine acel obiect exterior corect identificat, care odata obtinut le garanteaza fericirea personala. NU relatia in sine, nu completarea emotionala si afectiva cu barabtul de langa ea, ci verigheta., statutul de “doamna”.

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri