[]Am 27 de ani si sunt mamica unei fetite de 3 luni si jumatate. Va scriu cu durere in suflet deoarece sunt o femeie care a avut parte de violenta domestica si economica din partea celui pe care il consideram partenerul meu de viata, sotul meu si tatal micutei mele.

"Din ce observasem devenea violent mai ales cand nu avea replica; cred ca se simtea inferior si asta era singura lui modalitate de a-si apara orgoliul masculin. 4 ani am suferit... Nu stia nimeni; nu am vrut sa le spun alor mei ca sa nu-i fac sa sufere. Tatal meu era f bolnav , nu vroiam sa sufere, el simtea ca eu nu-s fericita dar incercam sa-l fac sa creada ca-s cea mai fericita. Am suferit mult in sufletul meu. Am crezut ca o sa se schimbe; am vrut sa lupt ca sa reusesc sa am o casnicie fericita. Am ramas gravida... am stiut ca nu o sa se schimbe, dar am vrut copilul din tot sufletul. Am nascut, situatia se agravase, ma batuse si cand eram in 8 luni, si cu copilul in brate, cand alaptam. Cand avea copilul 1 an mi l-a luat din brate, l-a pus in pat si a continuat sa ma bata de fata cu el. Cand am vazut frica in ochii copilului...am zis GATA.(...) Asa ca FEMEI DIN TOATA LUMEA , NU STATI ...FUGITIIIIII !!! FITI PUTERNICE, FITI INVINGATOARE! Eu asa ma simt acum: puternica, invingatoare , independenta, implinita, ma simt FEMEIE!". Relatarea ii apartine unei cititoare Garbo, care isi spune suferinta provocata de topicul despre violenta domestica.

Totusi este cu adevarat imbucurator sa vezi ca unele dintre femei au forta de a trece peste probleme si pot mai apoi sa dea mesaje pline de forta pe care le transmit femeilor din intreaga lume. Nu putem ramane indiferenti, nu-i asa?

Recent, Uniunea Europeana a lansat Campania Internationala a Luptei impotriva Violentei Domestice prin care spera sa stranga milionane de semnaturi pana la anul, in luna septembrie, o forma de presiune civica la adresa Comisiei Europene, cea care are forta de a propune directive in favoarea victimelor. In ceea ce ne priveste, presiunea politica care vine din partea UE este de asemenea benefica, intr-un spatiu romanesc politic ignorant cu privire la problemele femeilor. Semneaza petitia impotriva Violentei Domestice aici. (I.S.)

Sursa foto front si main: violentaimpotrivafemeilor.weebly.com. In acelasi timp, acest site va va fi de un real ajutor in intelegerea fenomenului violentei domestice si va pote oferiin acelasi timp unelte ajutatoare pentru a putea lupta impotriva acestui rau.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri