Dupa ce ne-a dat serios de gandit cu Brokeback Mountain, in care doi tipi se indragostesc pe varf de munte, pentru a-si continua o relatie tumultoasa tot restul vietii, Hollywoodul vine cu noi provocari. The Kids Are All Right, de Lisa Cholodenko este unul dintre cele mai comentate filme ale anului, despre care insa, la noi nu s-au auzit prea multe.

Stiu ca, dupa ce v-am provocat cu aceasta discutie despre familiile formate din persoane de acelasi sex, asteptati probabil, o parere a mea sincera si clara in legatura cu acest subiect. Ei bine, am ajuns la concluzia ca nu ma deranjeaza deloc sa vad ca sunt si astfel de realitati in jur. Oricum, sunt foarte toleranta in multe privinte, asta facand parte, probabil din felul meu de a fi...

Ceea ce pot spune cu certitudine este insa ca mi-ar placea ca societatea sa se intoarca la importanta pe care o dadea, nu cu mult timp in urma, ideii de "familie". Faurirea unei familii era proiectul oricarui om, familia insemna comuniune pe termen lung si cresterea copiilor. Traim vremuri in care nu se mai pune la fel de mult pret pe aceasta idee, oamenii conservandu-si pe termen nedeterminat liberatatea si independenta; sunt vremuri cand copilul este vazut mai cu seama "o pacoste", decat o "bine-cuvantare". Mi-ar placea sa vad ca oamenii (chiar si cu o alta orientare sexuala), nu mai fug de acest legamant pe termen lung, in care primeaza iubirea si hotararirea de a creste copii cu multa daruire, grija si cu la fel de multa responsabilitate pentru ceea ce ii invata sa fie atunci cand vor fi mari.

Cred ca o familie frumoasa nu este una formata neaparat din persoane de sex diferit, ci mai degrbara o familie frumoasa este aceea in care copiii cresc fara traume, in care cei doi parteneri se iubesc si se redescopera cu fiecare an, demonstrand ca nu este o utopie sa crezi in iubire si in datoria pe care o ai fata de celalalt si fata de copiii tai. Cred ca, daca o lume moderna ne-ar lua cu totul dreptul de a visa la astfel de familii, atunci ar fi foarte trist...

Voi ce credeti despre familie, ce inseamna pentru voi aceasta notiune? Ce pareri aveti in legatura cu familiile formate din parinti gay? Cunoasteti astfel de situatii? Daca da, asa fi curioasa sa le impartasiti cu noi.

Foto int. articol: Advocate.com

Foto main si front: jemsweb

Un articol de Iulia Sima


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri