Dupa ce ne-a dat serios de gandit cu Brokeback Mountain, in care doi tipi se indragostesc pe varf de munte, pentru a-si continua o relatie tumultoasa tot restul vietii, Hollywoodul vine cu noi provocari. The Kids Are All Right, de Lisa Cholodenko este unul dintre cele mai comentate filme ale anului, despre care insa, la noi nu s-au auzit prea multe.

Nu este deloc curioasa lipsa de atentie a publicului din Romania fata de aceasta pelicula, vedeta la Festivalul Sundance 2010 si laureata la Berlin. Filmul vorbeste despre o familie neconventionala cu doua mame, adica Nic si Jules (Annette Bening si Julianne Moore) si cei doi copii adolescenti Joni si Laser (Mia Wasikowska si Josh Hutcherson). Filmul a fost regizat de o lesbiana-Lisa Cholodenko. Este o imagine destul de socanta, cred, pentru societatea noastra traditionala, care digera cu greu unele aspecte ale contemporaneitatii. Cum ar fi aceasta: imaginea unui cuplu format din o ea si… o ea ce isi cresc impreuna, de mai multi ani, cei doi copii care sunt rodul inseminarii artificiale.

In fapt, “The Kids are All Right” cam asta vrea sa ne arate, ca o familie gay, nu e cu nimic diferita fata de o familie traditionala si ca, dezvoltarea psihica si armonioasa a copiilor nu este deloc afectata, daca parintii sunt de acelasi sex. Totusi, cei doi adolescenti nu isi pot stapani curioziatea de a afla cine este tatal donator de sperma si astfel il aduc in scena pe Paul (Mark Ruffalo). Iata cum suna una dintre putinele recenzii ale filmului, in limba romana:

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru? Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice

“Annette Benning si Julianne Moore sunt Nic si Jules, doua lesbiene trecute de prima tinerete (si de cateva decenii impreuna), care au un soc cand copiii lor, Joni (Mia Wasikowska) si Laser (Josh Hutcherson), vor sa-si cunoasca tatal. Pentru cele doua mame, tatal nu este decat "donatorul de sperma" (uneori poreclit, aproape cu ranchiuna, "the spermster"), prin urmare dorinta copiilor de a-l intalni provoaca probleme mari in casnicia si asa putin subrezita de spiritul autoritar al lui Nic si de dorinta lui Jules de a incepe, deloc sustinuta de partenera ei, o cariera de peisagist urban. Cand in scena apare si Paul (Mark Ruffalo), genul de tata pe care orice adolescent din lume si l-ar dori, nu mai e decat o chestiune de minute (de film) pentru ca viata tuturor sa fie data peste cap”. (Sursa)


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri