Conferinta Internationala "Migration in the Context of Globalisation: Women's Human Rights at Risk?", organizata de catre reteaua internationala WIDE, a ridicat pe tapet portretizarea femeii ca "ingrijitoare" acasa, in sitemul sanitar si educational sau in casele altor oameni.

Provocarea ar fi aceea de a vorbi sus si tare despre valoarea muncii domestice si a muncii de ingrijire, pentru a provoca actiunea la nivel politic, pentru ca ordinea legislativa sa fie schimbata. Apoi, barbatii nu trebuie sa fie exclusi din aceasta discutie, pentru ca ei ar trebui convinsi ca munca de ingrijire nu este doar responsabilitatea femeilor, asa cum a furniza bani si bunuri pentru casa, nu este doar responsabilitatea lor. Pentru a rezolva problema muncii din gospodarie de care se ocupa doar femeile, parteneriatul dintre sot si sotie si impartirea sarcinilor, ar putea reduce din diferente. De fapt este vorba despre o provocare a stereotipurilor si o asumare a societatii care se afla in continuua schimbare, astfel incat statele lumii sa poata asigura un bine comun si respectarea drepturilor omului.

Conferinta Internationala WIDE de anul acestaa adus in atentie probleme critice privind impactul pe care il au asupra vietii femeilor criza economico-financiara, fenomenul migratiei, relatiile economice internationale, dezvoltarea economica si globalizarea. Deschiderea conferintei a avut loc in ziua de 3 iunie la Palatul Parlamentului iar Conferinta a continuat in zilele de 4 si 5 iunie 2010, la Rin Grand Hotel Bucuresti.

Pentru a afla mai multe teme care au fost discutate in cadrul conferintei, puteti accesa blogul Widenetwork. Atmosfera foarte stimulenta si energica a celor peste 170 de participanti si participante la acest congres a fost surprinsa si in imagini.

Poza front: monkeysox

Poza articol/ imagine de la Conferinta WIDE: sursa Widenetwork blog

Un articol de Iulia Sima


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri