7 Martie 2024 publicat în Familie 4 share-uri

Baita copilului este poate cel mai important pas pentru mentinerea sanatatii si a igienei. Iata care sunt etapele in functie de varsta, cateva recomandari esentiale si produse pentru baita celor mici.

Informatii generale

Baita copilului este un proces esential pentru igiena celui mic. De asemenea, rutina baitei este esentiala pentru copii si are beneficii pentru somn si starea de bine. Intareste conexiunea parinte-copil. Este ideal sa se creeze o rutina de baita pentru copiii de orice varsta si sa fie un proces placut si relaxant pentru cel mic. De asemenea, este ideal sa se foloseasca produse de ingrijire de calitate, adaptate pielii sensibile a celor mici.

Se recomanda baita in cadita speciala pentru bebelusi pana la varsta de 12 luni (in general nu mai devreme de 7 luni), si apoi – de la 12 luni se poate face baie in cada normala – cada mare sau cada „de adulti”. Baia in cada mare poate fi facuta si folosind un colac special (baby swimmer pentru baita) sau scaunel pentru baita.

Prima baita a nou-nascutului

Momentul primei baite a copilului variaza in functie de recomandari. Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) recomanda intarzierea primei baite a copilului pana la 24 de ore de la nastere – sau asteptarea a cel putin 6 ore daca o zi intreaga nu este posibila din motive culturale. Cercetarile indica faptul ca pot exista beneficii fizice si emotionale semnificative pentru intarzierea acelei baite initiale de la nastere.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. ”Un elev exemplar” – presa sârbă despre adolescentul care a deschis focul într-o școală din Belgrad Ghid pentru alegerea mobilierului interior

Citeste continuarea pe mamisicopilul.ro

Foto fr si main: Soft Light /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri