Palmuirea si alte pedepse corporale aplicate copiilor trebuie sa fie interzise in toate tarile europene, inainte ca acestea sa devina adevarate probleme sociale sau de sanatate, a avertizat recent Consiliul Europei, in cadrul unei conferinte desfasurate la Viena. Oare oficialii europeni au fost marcati de vizionarea ultimului film al aclamatului regizor austriac Michael Haneke - "Panglica alba" (Palme d'Or in 2009 la Cannes)?

Pe un forum dedicat parintilor am descoperit si un argument foarte sensibil, cu privire la respingerea oricarei forme de violenta care ar putea fi aplicata copiilor, scris de o mamica:

“Am si eu un fecior de un an si opt luni, foarte zvapaiat si foarte ghidus care testeaza limite mereu si care nu are inca o noapte in care sa nu se fi trezit macar de cateva ori... cu toate astea nu am simtit niciodata impulsul de a-l lovi. Pentru mine, violenta de orice fel e absolut inacceptabila.

Solutii nu stiu, ce stiu insa e ca intotdeauna vinovati de palmuta peste pampers sunt parintii, iar bataia nu exprima altceva decat neputinta acestora de a gestiona corect conflictele cu copilul.

Mai stiu de asemenea ca banala palmuta umileste copilul, il tine mic si nu-l lasa sa creasca, il indeparteaza si-i provoaca frica, il face sa se simta neinteles, neinsemnat si sa poarte pe nedrept povara vinovatiei parintilor. Il invata sa-i loveasca la randul sau pe cei lipsiti de aparare. Il face sa ajunga un adult atat de nesigur pe el incat sa fie convins ca a meritat-o pe deplin”…

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor! Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice

Trailerul filmului "Panglica alba":

Sursa foto front: Victor Bezrukov

Sursa foto main: Apdk


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri