Indemnizatia pentru cresterea copilului ar putea fi micsorata la 600 de lei, de la nivelul maxim din prezent de 4.000 de lei,

Astazi este de asteptat un protest de o si mai mare amploare, la care vor participa toate categoriile sociale nemultumite de masurile de austeritate anuntate de Guvern. ( 9am.ro)

Indemnizatia pentru cresterea copilului ar putea fi micsorata la 600 de lei, de la nivelul maxim din prezent de 4.000 de lei, urmand ca fiecare copil sa primeasca o alocatie pentru crestere in valoare de 200 de lei, mai arata portalul de stiri, citind surse din cadrul Ministerului Muncii. (vezi Efectele reducerii indemnizatiei de crestere a copilului)

Protestul parintilor din fata Ministerului Muncii a fost initiat de catre forumurile miresici.ro si desprecopii.com si sustinut de Centrul pentru studii politice si de gen FILIA.

“Dezaprobam orice scadere a indemnizatiei de crestere si ingrijire a copilului, a alocatiei pentru familiile monoparentale si/ sau a alocatiei complementare pentru copii. Deasemenea, respingem diminuarea concediului parental de la 2 ani la 1 an in conditiile in care in Romania nu exista servicii sociale (crese) de ingrijire a copiilor”, sustin pe Facebook membrele si membrii organizatiei Feminism Romania, aflata sub tutela FILIA.

O cronica a protestului a fost scrisa de catre Tudorina Mihai, membra a FILIA:

“Protestul a fost inedit. In loc de fluiere si goarne s-au folosit jucarioare zornaitoare. Initial s-a mers pe ideea de a nu face prea mult zgomot pentru a nu-i speria pe micutii adusi de parinti la protest in carucioare sau in brate. Spre final o parte din cei prezenti n-au mai rezistat nevoii de a scanda ceva si de a face un pic de galagie. Am strigat de la „Cu borduri si sali de sport, vom creste copiii in cort" la "Am muncit, am cotizat, nu-i pomana de la Stat” si apoi „furaciosii, mincinosii” si huiduieli pe fundal.

Delegatia care a intrat in Minister s-a intors dupa o ora, din care nu mai putin de 20 de minute a trebuit sa astepte pe la usi cu toate ca din delegatie au facut parte persoane cu notorietate precum Cristina Pocora si Lavinia Sandru (sau poate tocmai de aia!). Rezultatul discutiilor a fost incert. Cei din minister nu stiu efectiv ce decizie sa ia, asteapta probabil un semn de sus, un semn de la Basescu insusi, ca sa se decida oficial ce sa faca cu aceasta indemnizatie. Cam asa merg lucrurile in Romania la ora actuala, acesta e sentimentul meu. Toate se fac dupa pofta ce-o pofti locatarul de la Cotroceni”.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri