14 Decembrie 2020 publicat în Familie 23 share-uri

Se apropie sezonul ideal pentru sporturile de iarnă, iar dacă este primul an în care vrei să-i iei pe copii cu tine și chiar să-i înveți să se dea pe schiuri sau snowboard, trebuie să profiți de timpul pe care îl petreceți în aer liber.

Acest an va fi marcat de măsuri speciale de distanțare fizică, dar asta nu înseamnă că nu poți oferi copiilor o oportunitate de distracție. De asemenea, timpul petrecut împreună în afara casei va ajuta întreaga familie să se destindă și să învețe lucruri noi. Iată câteva aspecte importante despre prima ieșire alături de copii:

Cum pregătești hainele corespunzătoare

Cei mici sunt mai sensibili în sezonul rece, așa că trebuie să alegi pentru ei articolele vestimentare potrivite pentru ieșirile pe pârtie. Înainte de a planifica zilele petrecute la schi, fă o vizită într-un magazin specializat sau caută online imbracaminte copii potrivită pentru sezonul rece. Mai mult decât atât, cei mici au nevoie de haine care să le permită să cadă în zăpadă fără să se ude și fără să își expună pielea la zăpadă sau gheață.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. România, rata mortalității evitabile prin prevenție - a treia cea mai ridicată din UE Cele mai încurajatoare citate despre succes Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile

Folosește regula celor trei straturi și alege o bluză mai subțire dintr-un material care nu permite pielii să transpire și care nu se udă, o bluză tip polar potrivită ca mărime și o geacă impermeabilă cu căptușeală. De asemenea, din echipamentul potrivit pentru schi sau snowboard nu trebuie să lipsească pantalonii impermeabili, colanții și șosetele potrivite pentru aceste activități. Mănușile sunt necesare pentru copiii de toate vârstele, la fel și pentru adulți, și nu uita să iei cu tine ochelari de soare, căciuli sau banderole. În cazul copiilor foarte mici este recomandat să folosești costume de iarnă groase, mănuși, ghetuțe și căciulă.

Cum pregătești mașina

O mică excursie cu copiii nu trebuie să devină un stres pentru familie, chiar dacă ieși alături de aceștia pentru prima oară pe pârtie. Secretul stă într-o organizare temeinică a bagajelor, dar și a timpului și respectarea programului prestabilit. Pregătește bagajele în mașină cu o zi înainte de plecare sau măcar în seara de dinainte. În acest fel nu vor exista lucruri de făcut pe ultima sută de metri și vei putea respecta programul pentru drum.

Lasă-i să te judece! Lasă-i să zică ce vor! Mergi pe drumul tău cu sufletul curat! Vrei să lucrezi într-un spaţiu de coworking? Iată ce trebuie să ştii  Vei avea șansa să iubești din nou! Iar de această dată va fi diferit

Împachetează, pe lângă haine și accesorii necesare, gustări pentru drum și jocuri pentru copii, mai ales dacă cei mici trebuie să petreacă mai mult de două ore în mașină. Aceștia se pot plictisi ușor și vor deveni nerăbdători înainte de a ajunge la destinație. Respectarea programului este necesară pentru a putea face cât mai multe pauze pe drum, în special dacă cei mici nu pot dormi și dacă au prea multă energie. Scurtele pauze de pe drum pot fi folosite și pentru a te bucura de gustări și de câteva bătăi cu bulgări în zonele cu zăpadă.

Cum gestionezi lecțiile de schi sau snowboarding

În teorie, copiii pot începe primele lecții de sporturi de iarnă încă de la vârsta de trei ani. Sesiunile trebuie să fie mai scurte pentru copiii mici, iar dacă tu și partenerul tău sunteți deja experți, nu va mai fi nevoie să apelați la lecții date de un profesionist. De la cinci sau șase ani, copiii pot face lecții mai serioase și mai lungi de schi, de preferat alături de un profesor, pe pârtie.

5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta Este timpul să renunți la a te mai încrede în vorbele goale! Urmărește faptele celor din jur Horoscop: Cum să activezi Legea Atracției pentru zodia ta – află cum îți modelezi destinul

Este important să nu-i forțezi pe copii să facă ceva ce îți dorești tu, ci să-i lași să-și descopere pasiunile. Totul poate începe cu o excursie la munte în care descoperă beneficiile jocului în zăpadă și unde pot învăța cât mai multe de la tine. Dacă iubești sporturile de iarnă, cu siguranță vei preda ștafeta copiilor, dar așteaptă ca aceștia să fie pregătiți și lasă-i să facă totul în ritmul lor.

Ieșirile la munte fac parte din farmecul iernii, așa că bucură-te de cât mai multe pauze de relaxare în zăpadă alături de copii în acest sezon rece.

Sursă foto: Photo by Victoria Borodinova from Pexels


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri