Cursurile de parenting nu doar că te învaţă cum să te porţi în relaţia cu copilul tău, ci te ajută să te relaxezi, împărtăşind opinii cu alţi părinţi aflaţi în aceeaşi situaţie.

Atunci când devii părinte, faci toate eforturile pentru a-i oferi copilului tot ce este mai bun, educându-l aşa cum ştii cel mai bine. Cu toate acestea, apar momente când te simţi copleşit sau pur şi simplu nu mai ştii cum să gestionezi relaţia copil-părinte, ce pare uneori că se îndreaptă spre eşec. În acest sens, din ce în ce mai mulţi părinţi apelează la cursurile de parenting, devenite deja celebre în toată lumea. Datorită lor, ai posibilitatea de a te cunoaşte mai bine, şi nu în ultimul rând, de a înţelege nevoile celui mic.

Cursurile de parenting nu doar că te învaţă cum să te porţi în relaţia cu copilul tău, ci te ajută să te relaxezi, împărtăşind opinii cu alţi părinţi aflaţi în aceeaşi situaţie. Iată care sunt principalele motive pentru care este recomandat să mergi la cursurile de parenting şi ce avantaje îţi aduc aceste şedinţe.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte Unghiile cu efect cromat, tendința primăverii CUM SĂ ÎȚI PROTEJEZI BIJUTERIILE PE TIMP DE VARĂ?

Înveţi lucruri noi şi utile

Fiindcă nimeni nu s-a născut învăţat, cu siguranţă nu ai fost pregătit pentru postura  de părinte, care implică atât momente de bucurie, cât şi clipe de deznădejde. Provocările pe care le întâlneşti odată cu venirea pe lume a copilului tău sunt diverse: de la modul în care îl hrăneşti, până la alegerea grădiniţei sau a şcolii unde va fi înscris, toate acestea sunt momente unice, pentru care este nevoie de cele mai bune alegeri. Astfel, un consilier în parenting îţi poate pune la dispoziţie informaţii noi şi utile, pe care să le pui în aplicare în relaţia cu cel mic.

Totodată, vei afla tot ce trebuie să ştii despre fiecare etapă a dezvoltării copilului, în special despre tehnicile de comunicare şi metodele ce au impact direct asupra dezvoltării copilului. Specialistul te va ajuta să înţelegi cum să discuţi pe înţelesul celui mic şi îţi va da sfaturi preţioase referitoare la comunicarea non-verbală.

România, rata mortalității evitabile prin prevenție - a treia cea mai ridicată din UE Cum să obții o masă bogată și sănătoasă de sărbători. Mai multe legume, mai puțin zahăr și multă hidratare Horoscop: Cum să activezi Legea Atracției pentru zodia ta – află cum îți modelezi destinul

Te relaxezi

Dacă te simţi copleşită de problemele de zi cu zi iar parentingul este încă un subiect pe care nu îl cunoşti în întregime, aceste cursuri vor reprezenta soluţia ideală. În plus, înscrierea la un curs de parenting îţi oferă posibilitatea să te relaxezi şi să socializezi cu ceilalţi părinţi, elemente benefice chiar şi în propria dezvoltare.

Având în vedere faptul că aceste cursuri sunt interactive şi distractive, vei pleca mult mai liniştit şi mai odihnit, cu informaţii proaspete, de care să ţii cont în relaţia cu copilul tău. Discută cu specialistul despre cazul tău, fii receptivă şi nu îţi fie teamă să îi pui întrebări!

Descoperi cum trebuie să te porţi cu cel mic, în funcţie de vârstă sau personalitate

Nu este niciun secret - nu toţi copiii sunt la fel, aceştia reacţionând total diferit în situaţii similare. Din acest motiv, în cadrul cursurilor de parenting, ai ocazia să înveţi cum trebuie să te porţi cu un copil, în funcţie de vârstă, personalitate sau obiceiurile de zi cu zi. Astfel, vei renunţa la a-l mai compara pe cel mic cu alţi copii şi vei învăţa să îl cunoşti mai bine. Stilul tău parental trebuie să corespundă cu personalitatea copilului, deoarece acesta va avea un impact major asupra comportamentului său. Un consilier parental te va ajuta să înţelegi nevoile şi gesturile celui mic, pentru a şti cum să te porţi în diferite situaţii. În acest fel, eviţi riscul ca cel mic să devină deprimat sau anxios, acţionând la timp.

Tehnici de meditație personalizate: Cum să alegem metoda potrivită în funcție de starea noastră de spirit  Vrei să ai mai multă energie și să uiți de oboseală? Îți recomandam aceste Suplimente Alimentare pe bază de Super-Alimente, vitamine și plante Dislexia e superputerea a mii de copii și adolescenți

Comunici cu alţi părinţi aflaţi în aceleaşi situaţii

Există momente în care te simţi copleşit de gestionarea relaţiei cu cel mic şi simţi că nimeni nu te înţelege. La cursurile de parenting, ai ocazia să vezi cât de mulţi părinţi se află într-o situaţie identică. Astfel, poţi schimba opinii şi poţi afla lucruri noi de la cei care au deja mai multă experienţă în rolul de părinte. Alături de ceilalţi părinţi, nu te vei mai simţi singură şi vei putea beneficia de sfaturi utile, care îţi vor consolida relaţia părinte-copil. Nu în ultimul rând, comunicarea poate fi cheia succesului şi pentru tine, din punct de vedere personal, alungând sentimentele negative de teamă sau insecuritate.

Îţi recapeţi încrederea în tine

Pentru a-i oferi celui mic educaţia şi grija de care are atâta nevoie, va trebui să înveţi să îţi recapeţi încrederea în tine şi să accepţi momentele de eşec. Nu le poţi ştii pe toate, însă este nevoie să fii puternic, pentru ca cel mic să aibă un exemplu demn de urmat. Un specialist în parenting te poate ajuta în acest sens, cu sfaturi şi exemple concrete, care îţi vor reda încrederea în sine. Atât timp cât ai luat decizia de a te înscrie la aceste cursuri de parenting, eşti dispus să accepţi ajutor şi să creşti odată cu cel mic. Doar în acest fel vei putea să evoluezi în calitate de părinte, oferindu-i copilului cele mai bune lecţii de viaţă.

Îngrijirea și igiena pielii fragile a bebelușului: 7 obiceiuri de evitat Idei creative și super adorabile de cadouri de Paște pentru copii Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine?

Nu este uşor să fii părinte şi cu siguranţă ai multe lucruri de învăţat de acum înainte. Cu ajutorul cursurilor de parenting, nu doar că vei învăţa cum să fii un părinte mai bun pentru copilul tău, ci vei putea să te dezvolţi şi din punct de vedere personal. Îţi doreşti să mergi la un specialist, însă nu te descurci cu banii? Poţi împrumuta bani rapid, pe care să-i foloseşti în scopul educării tale, în calitate de părinte. Te vei bucura, astfel, de clipe relaxante, alături de alţi părinţi şi de cei mai buni specialişti în domeniul parentingului!

Foto homepage: By DEREVYA/ Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri