14 Septembrie 2018 publicat în Familie 4 share-uri

Înainte de a începe să plănuiești amenajarea până la cel mai mic detaliu, ar trebui să ții cont și de următoarele aspecte:

Atunci când începi să te gândești la cum vei amenaja camera copilului sau a copiilor, trebuie să ai în vedere faptul că aceasta va fi cea mai importantă încăpere din locuința ta. Spațiul în care cei mici urmează să-și petreacă cei mai frumoși ani din viață are o puternică influență asupra personalității lor.

De aceea, va trebui să acorzi o atenție deosebită decorului, mobilierului și culorilor alese. Însă, înainte de a începe să plănuiești amenajarea până la cel mai mic detaliu, ar trebui să ții cont și de următoarele aspecte:

Orientează-te spre mobilă care să treacă testul timpului

Probabil nu ți se pare o idee bună să investești foarte mult în mobila copilului, deoarece te temi că, odată ce va crește, micuțul nu va mai avea nevoie sau se va plictisi de ea. Este adevărat că gusturile copiilor se schimbă odată cu înaintarea în vârstă, însă asta nu înseamnă că nu există piese de mobilier ușor de adaptat tuturor etapelor dezvoltării lor.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cele mai încurajatoare citate despre succes Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR

Îți mai amintești că, atunci când erai mic, fiecare pernă putea să fie un zid de fort, iar fiecare canapea o corabie de pirați? La ca fel ca tine, copiii pot astăzi să creeze jocuri, povești și amintiri cu ajutorul pieselor de mobilier modular.

Mesele, pătuțurile și dulapurile pot fi transformate și adaptate în funcție de nevoile, gusturile și imaginația celor mici. Redecorarea unei camere de copii nu a fost niciodată mai simplă și mai rapidă. Totuși, alege doar piese de mobilier durabile și realizate din materiale de calitate.

Nu scăpa din vedere siguranța copilului

Deși nu sunt dorite, micile accidentări ale copilăriei pot crea în timp amintiri frumoase. Însă asta nu înseamnă că, în rolul de părinte, nu trebuie să faci tot posibilul pentru a le preveni, mai ales când vine vorba de amenajarea unei camere în așa fel încât să excluzi majoritatea pericolelor.

5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! Scurt GHID de supraviețuire în vreme de Mercur Retrograd: ce să faci în perioada 21 aprilie-14 mai 2023 Idei creative și super adorabile de cadouri de Paște pentru copii

Fă-ți o listă și bifează lucruri precum:

  • prizele cu protecție
  • piesele de mobilier rezistente și fixate în perete (nu subestima niciodată forța copiilor)
  • lacuri și vopsele non-toxice (pentru mobilă și pereți)
  • ferestre cu sisteme speciale de închidere
  • cât mai multe suprafețe moi (perne, saltele etc.)
  • o lumină de veghe mereu la îndemână

Totuși, ține minte că o cameră sigură nu este una în care copilul trebuie să se simtă constrâns, ci ca într-un refugiu confortabil unde să știe că niciun rău nu îl poate atinge.

Oferă-i copilului tot spațiul de joacă de care are nevoie

Motivul pentru care paturile de copii sunt mereu puse la perete e simplu: restul încăperii trebuie să devină un spațiu de joacă. Cei mici sunt plini de energie și vor vrea să alerge dintr-un capăt în altul al camerei, să sară, să-și împrăștie jucăriile peste tot. Și chiar dacă veți avea numeroase „neînțelegeri” în privința ordinii și curățeniei, asta nu înseamnă că nu trebuie să le oferi tot spațiul posibil pentru a se desfășura.

Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   Peste 200 de testimoniale în campania #SayNoToStigma cu ocazia Purple Day 2023 Mercur Retrogad din 21 Aprilie: este timpul renașterii spirituale, e vremea să ne aliniem cu dorințele noastre interioare și să avem curajul să ne urmăm visurile

Folosește dulapuri cu rafturi fără uși pentru jucării. Astfel, vei grăbi procesul de curățenie, iar copii își vor putea admira în permanență colecțiile colorate. Pune-le la dispoziție câteva pernițe și covoare moi pentru ca joaca să nu se desfășoare doar pe parchet.

Decorează tematic

Pe măsură ce crește, fiecare copil începe să aibă un interes care îi va provoca o sete continuă de cunoaștere și descoperire. Poate că îi va plăcea cosmosul sau poate că va fi interesat de dinozauri. Unii sunt pasionați de mașini, de elfi și vrăjitori sau, pur și simplu, de diverse desene animate.

Oricare ar fi alegerea făcută, ajută-l să decoreze camera în funcție de pasiunea sa. Poți începe să creezi tematica folosind doar câteva abțibilduri sau postere, dar poți continua și prin accesorii specifice, precum veioze sau ceasuri.

Semnificația viselor: Ce înseamnă când visezi foc? MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte Elevii Școlii Quantum din București au obținut locuri fruntașe la MATHLETICS, cea mai mare competiție online de matematică din lume, datorită unui model nou de învățare

Lasă-i și pe copii să se implice în acest proces de amenajare tematică. Chiar dacă nu visează să fie designeri de interior, amprenta lor este cea mai importantă. Nu lua nicio decizie în această privință fără acordul lor.

Ține cont de individualitatea fiecărui copil

În cazul în care vrei ca doi sau mai mulți copii să stea în aceeași cameră, e de preferat să nu decorezi totul într-un stil „neutru” sau „pe placul tuturor.” Faptul că cei mici au opinii de neclintit n-ar trebui să mai fie o noutate pentru tine. Chiar dacă, de exemplu, alegi același tip de pat, trebuie să-i lași să-și exprime preferințele pentru așternuturi. Iar dacă vrei să alegi două dulapuri la fel, ar trebui să le ceri părerea asupra culorilor, formei, înălțimii… sau mai bine să nu alegi două dulapuri la fel.

ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare Promenada Mall găzduiește cea de-a șasea ediție a Green Tech & Film Festival, între 29 martie – 7 aprilie Cele mai bune căști pentru momentul tău cu tine

Poate că într-o cameră cu doi sau mai mulți copii va fi mai greu să mai faci un design tematic sau să îi înveți pe cei mici să facă ordine. Însă copiii au puterea de a găsi armonie în haos. Consultă-te cu ei, lasă-i să ajungă la un consens și nu încerca să le schimbi în vreun fel gusturile.

Sursă foto: Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri