1 Decembrie 2017 publicat în Familie 10 share-uri

Ce sa urmarim atunci cand alegem un cadou pentru copilul nostru? Psihologul ne explica:

Prescolarul

La varsta prescolara, cea de gradinita, copiii sunt fericiti sa-si petreaca timpul construind turnuri si castele uriase. Blocurile realizate din materii prime naturale si elementele colorate, mici, conectabile, fac parte din design-ul camerei de copii.

“In magazine nu e dificil sa gasim cuburi prin care se pot construi un elicopter sau un castel de printese. E recomandabil sa va asigurati ca gradul de complexitate a jocului este in concordanta cu varsta. Recomandabil este sa evitati acel gand ca va creste si se va juca mai tarziu! Trebuie sa ii oferim o bucurie in prezent, nu sa i-o pregatim pentru viitor. In aceasta perioada, exista o nevoie tot mai mare de a dobandi diferite roluri, indiferent ca este fetita sau baiat", este de parere psihologul.


Foto: Gladskikh Tatiana /Shutterstock

"Sunt dispusi sa incerce rolul de om matur, de negustor, de mama, ca sofer de autobuz, de postas, de cantareata pop, de actor, se joaca de-a mama si tata etc. Cunoscand aceasta normalitate, e binevenit un cadou sub forma de mini-bucatarie, o trusa medicala, un carucior, haine pentru copii, un mic fier de calcat, un aspirator etc. Aceste jucarii ajuta enorm la eliberarea emotionala a copilului, insa ideal este sa va alaturati micii lor aventuri si sa petreceti mai mult timp cu ei”.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Top 10 cele mai frumoase grădini de trandafiri din lume Majoritatea femeilor cred că încă nu există egalitate de gen în România Uterul retrovers - ce înseamnă - detalii de la un medic ginecolog

Scolarul

La varsta scolara, in viata copilului joaca un rol din ce in ce mai important performanta si concurenta. scoala formeaza reguli, automat sunt captati de jocuri cu reguli.

“Pentru scolarul mic, este o bucurie sa aiba cat mai multe si mai diverse jocuri de masa, care trebuie jucate in asociere cu cineva. Ideale sunt jocurile care implica aruncarea unui zar si pornirea si respectarea unor reguli de catre persoane chiar de diferite varste. Este extrem de benefic jocul in familie, in care adultii pot sa si piarda fara a duce copilul in eroare.

Cu ajutorul jocurilor sociale, putem creste sentimentul de realizare, sa formam automatizarea ideii ca el nu poate intotdeauna sa castige. in caz ca nu este primul care a terminat, nu este o problema, deoarece el acum are o bogata experienta. In timpul jocului, poate depasi frustrarea provocata de concentrarea pe concurenta si sa invete sa indure esecul prin exemplele comportamentale date de catre parinti”, considera psihologul Lenke Iuhos.

Articol de Bogdan Maioreanu, analist eToro pentru România: Pasiunea pentru modă: colecționar vs. investitor în lux Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri