1 Decembrie 2017 publicat în Familie 10 share-uri

Ce sa urmarim atunci cand alegem un cadou pentru copilul nostru? Psihologul ne explica:

Adolescentul

Adolescentul este prototipul celui mai greu de multumit prin cadourile oferite de Craciun. Este intotdeauna util sa consideram ca este timpul pentru formarea si consolidarea identitatii. Prin discutii deschise, intr-o atmosfera prieteneasca, putem discuta cu tinerii adolescenti ce anume ii intereseaza. Chiar daca nu este intotdeauna usor sa raspunda, poate sa fie o surpriza imbracamintea dorita, obiecte specifice varstei, carti etc.

“Puteti alege obiecte care au legatura cu hobby-ul lor declarat sau pe care incearca sa il tina ascuns de toata lumea. Un cadou bine ales ii transmite adolescentului sentimentul de apartenenta (va fi incurajat sa vorbeasca despre ideile lui) si sentimentul de acceptare (ii intelegem identitatea, deciziile). in caz ca ati aflat de dorintele sau interesul lui legat de cariera, puteti sa-l surprindeti cu obiecte, carti, workshop-uri din domeniul respectiv. Va recomand sa evitati intrebarile deschise, precum: Tu ce doresti de Craciun? Prin faptul ca doriti sa va usurati munca, va lipsiti de doua efecte spectaculoase ale Craciunului: momentul de a va cunoaste mai bine adolescentul, farmecul dat de cadoul nestiut (surpriza)”, conchide psihologul Lenke Iuhos.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu!

Foto homepage: Jet Cat Studio /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri