Experienta orgasmica difera de la o persoana la alta; in acelasi timp, la aceeasi persoana, intensitatea orgasmului poate fi diferita in functie de imprejurari, context si mai ales in functie de etapele vietii.

In cazul barbatului, pot exista, pe langa ejacularile tardive, precoce sau anejaculare insotite sau nu de orgasm (situatii de care am mai vorbit intr-un alt articol), o stare de excitabilitate crescuta care se incheie cu un orgasm intens si ejaculare abundenta. Situatie dupa care de cele mai multe ori nu se mai angajeaza in alt act sexual cu partenera in acea seara.

Exista si barbati cu raporturi sexuale repetate in cadrul aceleiasi intalniri. In cazul lor, primul orgasm este mai intens, celelalte sunt de intensitate mai mica. Totodata si cantitatea de lichid seminal scade cu fiecare raport „finalizat” in parte. Sunt si barbati care pot diferentia ejacularea de orgasm, acestia pot avea uneori mai multe orgasme fara sa ejaculeze.

Atingerea orgasmului de catre femeie este puternic influentata de capacitatea acesteia de a se „lasa dusa” spre placere, de a se abandona voluptatii.....sa raspunda barbatului in miscari, dandu-i de inteles verbal sau non-verbal ca actul sexual in sine ii face placere.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Top 10 cele mai frumoase grădini de trandafiri din lume „Georgian Legend” revine pe 21 aprilie la Sala Palatului cu un spectacol uluitor de muzică și coregrafie „Georgian Legend” – un spectacol uluitor de dans, muzică și coregrafie pe 21 aprilie la Sala Palatului

Tendinta unora dintre femei de a „forta in permanenta” obtinerea orgasmului, risca de cele mai multe ori sa le inhibe psiho-sexual. Acelasi rezultat apare si in cazul in care aceasta presiune vine din partea partenerului care „doreste cu orice” pret ca partenera sa ajunga la orgasm.

Orgasmul este atins mult mai usor si mai repede de catre femeile care isi cunosc mai bine propriul corp si care nu se tem sau nu le este jena sa simta si sa-si traiasca placerea. Sa nu uitam ca exista femei pentru care este mai important „sa daruiasca” orgasmul decat sa il aiba.

Ideala este armonizarea totala si „complicitatea” celor doi parteneri in actul sexual. Importante: natura intalnirii si sentimentelor celor doi, „calitatea” preludiului si capacitatea de „a se darui” a fiecaruia dintre cei doi parteneri: femeie si barbat. Suntem atat de deosebiti si totusi.....atat de asemanatori incat uneori uitam si gresim! Uitam si gresim fata de noi si fata de cel pe care il sau o iubim.

Scopul acestui articol a fost o simpla introducere in problematica diversa a orgasmului la fiinta umana, la barbat si la femeie; o invitatie de regasire a unor „scenarii” in conduita noastra sexuala si de ce nu?!! O invitatie la auto-analiza personala si dezvoltare „sexuala” personala, un imbold spre schimbare si gasire de raspunsuri si de solutii impreuna.

Autor: Psihoterapeut Jeni Chiriac

Sursa: psiholife.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri