Iata cateva informatii si sfaturi pretioase de care ar trebui sa tii cont ca mama:

Din momentul in care afli ca esti gravida, te poti numi deja mama, iar acest moment te va schimba in totalitate. Nicio experienta anterioara de viata nu ne pregateste pentru ziua in care vine pe lume copilul nostru, insa asta nu inseamna ca nu putem sa ne informam temeinic si sa incercam sa punem in aplicare tot ce aflam.

Iata cateva informatii si sfaturi pretioase de care ar trebui sa tii cont ca mama:

1. Gustul copilului pentru anumite mancaruri se formeaza inca din burtica

Copiii pot fi obisnuiti sa manance sanatos inca din burtica daca mama are o alimentatie bazata pe fructe si legume si evita mancarea de tip fast-food. Un studiu coordonat de Dr. Julie Mannella, biopsiholog specializat in dezvoltarea preferintelor alimentare la oameni, a demonstrat faptul ca bebelusii simt gustul alimentelor si ca atunci cand mama consuma multe legume si fructe in timpul celor 9 luni de sarcina, copilul va consuma cu mai mare placere aceste alimente atunci cand se incepe diversificarea.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! Viața este frumoasă dacă știi cum să o trăiești! Mercur Retrogad din 21 Aprilie: este timpul renașterii spirituale, e vremea să ne aliniem cu dorințele noastre interioare și să avem curajul să ne urmăm visurile

Mai mult decat atat, acest lucru poate determina si gusturile viitorului adult, asa incat putem sa ii formam preferintele copilului in timpul sarcinii consumand alimente sanatoase. De altfel, un alt studiu al doctorului Julie Mannella a demonstrat si ca daca mama consuma alimente de tip fast-food in timp sarcinii, si copilul va dezvolta o preferinta pentru acest tip de mancaruri.

2. Miscarea trebuie introdusa in viata sa de la o varsta frageda

Alimentatia si miscarea sunt cei doi piloni ai unei vieti sanatoase, iar daca tinem cont de ele vom reusi sa crestem un copil sanatos si dezvoltat armonios. Inca din primii ani de viata ar trebui sa incercam sa introducem miscarea in viata sa, asa incat si el sa-i acorde importanta cuvenita.

Un complex multifunctional, ce cuprinde si un leagan, inele, scarita din funie si o saltea il va ajuta inca de mic sa vada placerea din miscare si din a avea o viata activa. Pe acest site poti gasi un astfel de complex care ii va da posibilitatea micutului tau sa fie activ in fiecare zi. Este de mici dimensiuni, insa ofera suficiente optiuni copiilor si poate fi montat cu usurinta oriunde – in living, in camera copilului sau in curte. Avand un astfel de spatiu de joaca la indemana, copilul se va distra si isi va dezvolta in acelasi timp si va invata sa fie activ inca de mic, un obicei care ii va prinde bine intreaga viata.

MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!  

3. Obiceiurile sanatoase se invata in familie in primii ani de viata

Stim cu totii expresia „cei 7 ani de acasa”, insa putini dintre noi le acordam acestor ani atentia pe care o merita. In acesti ani se formeaza obiceiurile si se contureaza comportamentul copilului. Trebuie sa oferim un exemplu bun de urmat, deoarece copilului va deprinde comportamentul la care este expus, se arata intr-un articol semnat de profesorul David Popenoe, de la Universitatea americana Rutgers.

Educatia pe care i-o oferim acasa copilului nostru in acesti ani este mult mai importanta decat ce va invata la gradinita sau la scoala, pentru ca il formeaza pentru viata. Manierele, comportamentul fata de ceilalti oameni, compasiunea, toleranta, loialitatea fata de prieteni - acestea sunt cateva dintre lucrurile pe care le invata copiii in familie.

Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   Cele mai bune căști pentru momentul tău cu tine Scurt GHID de supraviețuire în vreme de Mercur Retrograd: ce să faci în perioada 21 aprilie-14 mai 2023

4. Timpul pierdut nu poate fi dat niciodata inapoi

Stim ca uneori indatoririle de la birou par sa primeze, insa adevarul este ca unele momente din viata copilului sunt irepetabile. Trebuie sa fim prezenti in viata micutului nostru pentru a ne bucura cu adevarat de satisfactiile de parinte si pentru ca el sa simta sprijinul nostru permanent.

Prichindeii nostri nu au nevoie de vacante scumpe sau de device-uri de ultima generatie, ci vor sa-i aiba alaturi pe cei mai importanti oameni din viata lor – parintii. In graba de a obtine o promovare sau o marire de salariu uitam adesea de acest aspect si consideram ca avem tot timpul din lume pentru a ne juca alaturi de copii, insa anii trec mai repede decat crezi si cat ai clipi va deveni adolescent.

5. O mama fericita are copii fericiti

Un studiu efectuat pe 1200 de copii cu varsta cuprinsa intre 10 si 15 ani a scos la iveala faptul ca starea de spirit a mamei are o influenta puternica asupra copiilor. Ce inseamna asta? Ca ar trebui sa ne bucuram mai mult de viata, sa ne relaxam si sa nu-i mai punem mereu pe ceilalti pe primul loc.

Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   MAGAZINELE TOMMY JEANS DIN BUCUREȘTI S-AU TRANSFORMAT ÎN HUB-URI CREATIVE PRIN TOMMY JEANS POP-UP EXPERIENCE Cele mai încurajatoare citate despre succes

Este mai important sa fim zambitoare si cu treburile neterminate decat cu o casa luna, o cina cu trei feluri de mancare pe masa si imbufnate, recalcitrante si obosite. Acorda atentie lucrurilor cu adevarat importante si nu te pierde in detalii care nu conteaza cu adevarat pentru familia ta.

Stiai aceste lucruri? Crezi ca le poti pune in aplicare in familia ta?


Sursa foto: Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri