25 Aprilie 2016 publicat în Familie 24 share-uri

Autonomia inseamna sa indemnam copilul sa descopere, sa exploreze lucruri noi in limite de siguranta, sa faca singur mici alegeri.

7 din 10 parinti le ofera zilnic copiilor produse lactate deoarece considera ca acestea ajuta la dezvoltarea sistemului osos. O treime dintre parinti sunt de parere ca alimentele pe baza de lapte sunt sanatoase si hranitoare, iar o alta treime le ofera micutilor acest tip de produse pentru ca sunt gustoase si sunt usor acceptate de copii conform studiului ,,Autonomia copiilor”.

Acelasi studiu a aratat ca gustarile dintre mese preferate de ~9 din 10 parinti din Romania sunt fructele si legumele, urmate de produsele lactate (~4 din 10 parinti).

,,Sa le spui DA copiilor e ca si cum ti-ai face rugaciunea: simti ca faci bine, ca esti auzit si ca faptele bune iti vor fi rasplatite. Pentru ca si noi ne simtim tare bine sa spunem DA si mai ales sa ni se spuna DA atunci cand avem nevoie de sustinere sau de protectie. Autonomia copilului ar trebui sa existe inclusiv in raport cu mancarea. Copilul ar trebui, ca orice adult, sa poata manca ce, cand, unde, cum si cat vrea el, nu mama. De exemplu, cand vine vorba de gustari recomand sa ii oferim cateva optiuni din care sa aleaga singur ce ii place." declara Crina Coliban, Specialist in copii mofturosi.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru? Pantofi de primăvară pe care trebuie să îi ai în colecție 7 exerciții filosofice stoice pentru o viață mai fericită

Alimentatia echilibrata din care nu pot lipsi gustarile sanatoase si satioase ii ajuta pe copii sa se dezvolte atat fizic, cat si intelectual si emotional. 6 din 10 parinti din Romania ofera copiilor iaurt sau branzica Danonino, iar peste o treime le dau micutilor aceste produse de mai mult de 3 ori pe saptamana. Majoritatea parintilor din Romania (aproximativ 50%) stiu ca iaurturile si branzica de la Danonino contin calciu si vitamina D ce ajuta la dezvoltarea oaselor si ca sunt mai echilibrate nutritional decat prajiturile sau produsele de patiserie.

Studiul national ,,Autonomia copiilor” a fost realizat de Cult Market Research, la cererea Danone, in perioada 1-14 aprilie 2016, pe un esantion reprezentativ de 413 parinti din mediul urban (jumatate mame si jumatate tati), cu copii cu varste cuprinse intre 3 si 7 ani, parintii raspunzand chestionarului telefonic asistat de calculator (CATI).

Viața este frumoasă dacă știi cum să o trăiești! Cum poți prelua controlul corpului tău prin alimentație și mișcare Nu fugiţi de necazuri şi nici nu le căutaţi şi nici nu treceţi peste ele

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri