Nu stii ce alegere sa faci atunci cand vine vorba de gradinita in care puiutul tau sa se poata dezvolta frumos si natural? Teko Kindergarten propune un concept educational diferit, sistemul educational experiential, in care accentul este pus in primul rand pe nevoile de dezvoltare ale copilului.

Cati ingrijitori sunt la cati copii?

Copiii sunt in atentia educatorilor in permanenta. Raportul adult/copii pe care il avem si pe care ni-l dorim in continuare este de 1 la 5 pentru copiii mai mici si de 1 la 7 pentru copiii din grupa mare.

Care sunt variantele de program (si preturile corespunzatoare)?

Exista doua variante de program: cel scurt, intre 8:30 si 14:00, care costa 1.450 de lei pe luna, si cel lung, intre 8:30 si 18:00, care costa 1.780 de lei. In functie de programul ales, parintele achita taxa aferenta pentru o luna, care nu presupune alte cheltuieli. Asta inseamna ca in pretul programului scurt sunt incluse micul dejun, gustarea de dimineata, masa de pranz, optionalul de engleza (de 5 ori pe saptamana) si optionalul de sport (de 2 ori pe saptamana). La programul lung se adauga gustarea de dupa-amiaza, optionalul Tekoneko si optionalul de gimnastica posturala. Astfel, parintilor nu li se adauga si alte taxe, cum ar fi cea de inscriere, cea pentru mese sau pentru rechizite si materiale didactice.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. A contat cine a zbierat mai tare Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare!

Exista optionale? In ce constau? Ce preturi au?

Dupa cum spuneam mai sus, cele 4 optionale sunt incluse in taxa. In cazul in care vor exista solicitari din partea parintilor si pentru alte domenii, se va putea forma cate o grupa.

La intrarea in gradinita se cer analize? Care?

Stim ca analizele nu mai sunt obligatorii, insa dorim sa fim precauti. Analizele solicitate sunt exsudatul nazal, exsudatul faringian si analiza coproparazitologica.

Daca un copil este bolnav, il trimiteti acasa?

Raspunsul este intotdeauna „Da”. Aceasta este solutia corecta atat pentru copilul in cauza, cat si pentru cei din jurul lui. Un copil bolnav nu va putea participa la activitati si nu se va putea implica, motiv pentru care se va simti frustrat. In plus, daca exista suspiciunile unei boli contagioase, apare pericolul infectiei celorlalti copii. Deocamdata, parintii copiior inscrisi pana acum la Teko Kindergarten au actionat responsabil si au preferat sa-i tina pe copii acasa in momentul in care au dat semne ca nu se simt bine.

Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu! MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR

Daca copilul lipseste mai mult (de exemplu, face varicela si lipseste 3 saptamani), taxa se plateste in continuare?

Da, taxa este sub forma de abonament lunar, astfel incat, indiferent de numarul de zile de prezenta, trebuie achitata integral. Dupa cum spuneam mai devreme, nu exista taxe separate pe servicii, asadar nici reduceri in cazul in care unele dintre ele nu au fost utilizate.

Aveti camere video?

Unii parinti, in momentul in care acceseaza camerele video de la gradinita, pot interpreta gresit activitatea propriului lor copil. Seara, acasa, ii pot adresa intrebari de genul: „Dar de ce nu te-ai implicat?”,„Am vazut ca alti copii au facut altfel”, „Am vazut ca nu erai atent la educatoare” etc. Prin acest comportament, ei pun presiune asupra celor mici, presiune care nu este benefica, chiar daca ea vine din dragoste si din grija. In plus, un copil este o persoana care are, ca si noi, adultii, nevoie de momente de intimitate. Daca stie ca mama ii poate urmari, oricand, toate miscarile, ar putea interveni sentimentul de frustrare. Stim ca aceste camere vin din nevoia de siguranta a parintilor, insa sustinem mai mult nevoia copilului de a nu se simti „spionat”. Astfel, pentru binele lor, am hotarat sa nu instalam camere video.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri