Ce inseamna cu adevarat sa fii tata!

Inainte de a trage concluzii pripite si a ma cataloga drept un tata incompetent, asculta-ma. Eu si sotia mea suntem parintii unei fetite minunate, frumoasa, sanatoasa, amuzanta, inteligenta si jucausa numita Sheikha. Sotia mea asteapta in prezent al doilea motiv de bucurie, care este programat sa apara in septembrie 2015 si suntem extreme de incantati. De cand am devenit parinti in urma cu 18 luni, m-am oprit din a mai face unele lucruri pentru sotia mea, mai exact o sa va explic in continuare.

Nu m-am trezit in mijlocul noptii pentru a hrani copilul
Acum dupa ce ati citit acest lucru, aproape imi pot imagina privirile de pe fata unor mame. Urandu-mi vorbe nu tocmai frumoase. Nu m-am trezit in mijlocul noptii pentru a-i da copilului meu de mancare “pentru sotia mea”. M-am trezit de fiecare data pentru ca fetita mea plangea si avea nevoie de parintii ei. M-am trezit pentru ca atunci cand deschidea ochii pentru a se hrani, avea nevoie sa-si vada si mama si tatal. Chiar daca sotia mea o alapta, am vrut sa ma uit in ochii fetitei mele si sa o fac sa se simta iubita. Chiar daca ea nu o sa-si aminteasca, eu o voi face.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!  

Nu schimb scutece dupa ce ajung acasa de la job
Deseori ajung acasa de la munca si ma trezesc cu o mogaldeata de 18 luni in spatele usii alergand spre mine. Nu schimb scutece cand ajung acasa de la serviciu, “pentru sotia mea”. Acel moment, cand ajung acasa si ea alearga in bratele mele fericita, face ca tot ce s-a intamplat in ziua respectiva, indiferent ca e bine sau rau, sa nu mai aiba nicio valoare. Fetita mea striga “paaapiiii” cu toate forta ei si alearga sa ma imbratiseze. Acel moment este nucleul zilei mele, totul se invarte in jurul lui. Daca are scutecul plin, am grija de ea imediat, fara exceptie. Nu as lasa-o deoparte sau sa i-o dau sotiei mele sa o schimbe ea. A schimbat o multime de-a lungul zilei. O fac pur si simplu pentru ca fetita mea are nevoie. De fiecare data ea ma trage usor de barba in timp ce o schimb, radem impreuna si ea, in felul ei, imi spune cum i-a fost ziua.

Nu ii fac baie fetei mele in fiecare seara

In fiecare seara fiica mea are parte de rutina ei in ceea ce priveste baita, chiar inainte de cina si eu nu o spal “pentru sotia mea”. Sotia mea minunata isi petrece intreaga zi cu copilul nostru, ele au parte de atatea moment de distractie impreuna, in timp ce eu lucrez. Cand taticul ajunge acasa este randul lui. Ii fac baie in fiecare seara, in primul rand pentru ca are nevoie de acest lucru, iar in al doilea rand pentru ca are parte de o distractie nemaipomenita in cada cu jucariile ei, apa si cel mai important, cu mine. Ea este fiica mea si timpul nostru impreuna este indispensabil. Inca o data, in acest timp, sotia mea are parte de o jumatate de ora libera si credeti-ma apreciaza, iar pentru mine este un bonus.

Nu o adorm niciodata pe fiica mea

In fiecare seara, dupa cina, ne ducem toti sa ne spalam pe dinti. Micuta mea lasa pe unul dintre noi sa o spalam pe cei 14 dintisori ai sai, de fapt mai mult sa incercam asta si apoi e “ora de culcare”. Nu o culc niciodata pe fiica mea “pentru sotia mea”. E un moment unic pentru mine si copilul meu. De obicei petrecem in jur de o ora in camera ei, doar eu cu ea. Ea se pune pe mine, iar eu ii citesc trei carti. Preferatele ei sunt: “Copilul spune noapte buna”, “Noapte buna, Luna”, si “In noaptea in care te-ai nascut”. Dupa ce ii citesc, isi petrece aproximativ 15-20 de minute vorbind cu mine, jucandu-se cu fata mea, tragandu-ma de barba etc. Intr-un final adoarme peste mine. Acest lucru se intampla in fiecare noapte. Unele dintre voi veti spune ca ar trebui sa adoarma singura, etc. etc. Dar asta este realitatea. Mai des decat mi-ar placea, ajung sa adorm si eu langa ea, iar sotia mea vine si ne gaseste pe amandoi dormind pe scaunul din camera fetitei. Ce te face sa crezi ca fac acest lucru in fiecare noapte pentru sotia mea. Fac acest lucru pentru fetita mea si pentru mine.

Foto: Nadezdha1906, Shutterstock

Nu pregatesc geanta pentru scutece

Nu pregatesc geanta, cu atat mai mult sa o car “pentru sotia mea”. Bine, o car in mare parte pentru sotia mea. Deoarece este insarcinata. Cand suntem afara este foarte important sa avem tot ce ne trebuie in geanta. Scutece, servetele, apa haine extra etc. E inacceptabil ca fetita mea sa aiba vreodata nevoie de ceva si noi sa nu-i putem oferi. Ma asigur ca geanta este plina cu tot ce este necesar, de fiecare data inainte de a iesi din casa, deoarece copilul meu merita asta si mult mai mult de la amandoi.

Nu ma asigur ca fata mea este imbracata corespunzator

Indiferent de ceea ce facem, nu ma asigur ca fata mea sa fie imbracata in mod corespunzator “pentru sotia mea”. Intotdeauna am grija ca ea sa fie imbracata asa cum trebuie, pentru ea. Daca mergem undeva mai select ea va avea rochita, pantofiorii frumosi si bentita. Poate nu ma descurc atat de bine la asortarea culorilor sau textilelor care se potrivesc in moda, dar mereu ma asigur ca fetita mea este imbracata corespunzator activitatii, parul este aranjat, iar ea se simte confortabil. Nu fac acest lucru pentru a o scuti pe sotia mea sa-l faca sau pentru ca imi cere ea sa-l fac. O fac pentru fetita mea, ca sa fie frumoasa si sa primeasca aprecieri si complimente, astfel incat sa se simta extraordinar.

In incheiere, faptul ca am devenit tata a fost pentru mine cel mai important lucru si nu poate fi depasit de nimic altceva. Nu-mi pot imagina ceva mai mare in viata mea. Fiica mea mi-a aratat ce inseamna adevarata semnificatie a perfectiunii, iubirii si adoratiei altruiste. Acest lucru si multe altele sunt motivul pentru care nu am grija de fetita mea pentru sotia mea sau ca o favoare pentru ea. Am nevoie ca fetita mea sa-si aminteasca mereu si sa stie, fara nici un dubiu, ca tatal ei a fost cel mai bun prieten, ingrijitor, profesor, om sot, tata pe care ea il va inalni vreodata. Stiu ca nu sunt singurul tata care simte in acest fel. Exista multi tati care au grija si isi adora copiii. Care aleg sa fie protagonisti in viata copilului lor. Care aleg sa fie Batman, nu Robin sau mai rau Joker.

Sa imi iubesc copiii este sublim, sa ma iubeasca ei inapoi este paradis.

Acest articol a fost publicat pe breastfeedingmamatalk.com.

Foto maine: MCarper, Shutterstock
Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri