17 Iulie 2015 publicat în Familie 190 share-uri

Extrem de atenta la nevoile fiicei ei, Renata, in varsta de 1 an si 9 luni, Livia Graur, frumoasa prezentatoarea a jurnalului de stiri de la 16,30- Prima Tv, isi concentreaza intreaga energie in a citi si a descoperi solutii pentru micile probleme ale copiilor.

Experienta de proaspata mama, cat si cresterea fiicei sale fara bona au ajutat-o pe Livia sa descopere, cu fiecare situatie in parte, tipsuri folositoare pentru orice mama.

Astfel, Livia ofera proaspetelor mamici, 5 sfaturi utile si eficiente, din experienta ei

1. Bebelusul va dormi intotdeauna toata noaptea, daca este satul. Eu am constatat din proprie experienta ca, atunci cand manca bine seara, nu se mai trezea deloc pe parcursul intregii nopti.

2 .Durerile cauzate de aparitia dintisorilor sunt destul de bine atenuate cu pastilute homeopate. Eu am cumparat din Austria un produs care se numeste Oseanit si care a facut minuni. Dupa numai cateva pastilute, durerile de dinti ale Renatei se calmau imediat.

3 Iti ajuti foarte mult copilul sa-si dezvolte vocabularul si sa inceapa sa vorbeasca mai rapid, vorbindu-I tu, la randul tau, ca parinte, in permanenta. Multi parinti au impresia ca, daca el pare ca nu intelege foarte multe la acea varsta, e inutil sa vorbesti cu el mult. Nu e deloc asa! Trebuie sa auda cat mai mult timp oamenii vorbind cu el. Foarte important este sa nu folosim, la inceput, diminutive, iar, atunci cand cel mic “stalceste” un cuvant, trebuie sa i-l repetam de mai multe ori, pe moment, pentru a I se intipari varianta corecta.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Împreună în arte și simțiri De ce jantele sunt la fel de importante ca și anvelopele: 3 motive Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate

4. La nivel comportamental, este extrem de important ca “nu” sa fie folosit cat mai putin. In loc de “nu e voie”, ar fi mai bine sa spunem “ hai mai bine sa” , iar in loc de “nu face asta”, sa zicem “te rog sa faci altceva”.

5. Relatiile dintre copii sunt foarte importante. Ii ajuta sa se dezvolte aromonios, sa devina sociabili si sa comunice cu lejeritate. Eu o duc pe Renata, de cel putin 2 ori pe zi, afara, astfel incat sa interactioneze cu ceilalti copii, cat mai mult. Din toamna, intentionez sa o duc si la gradinita. Consider ca e destul de mare, incat sa se descurce intr-un astfel de mediu”, spune Livia.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri