Inchipuie-ti ca vrei un copil, dar ca nu i-ai gasit inca un tata. Nascoceste ca vrei dragoste pura, dar ca nu ai gasit-o inca pe cea adevarata. Presupune ca ti-ai dori o familie, insa nu ai gasit persoana alaturi de care sa intemeiezi una. Imagineaza-ti ca ideea de a fi mamica iti surade cald si gales, chiar daca nimeni nu i-ar dori copilului sau sa creasca fara tata. Considera ca cel putin cariera ta a cunoscut toate etapele deschiderii, cu toate ca la varsta pe care o ai iti ramane prea putin timp pentru tine si viata ta.

Stiu insa ca iubirea se poarta mai abitir ca niciodata. O gasesti la reduceri prin multe suflete din Bucuresti, umbla libera si nestavilita de nimeni prin aerul citadin. Ce poate fi mai bine si reconfortant sa ai alaturi de tine la bine si la rau, la greu si la usor, un suflet de alt sex decat al tau? Chiar daca nu e tocmai sufletul pereche, este un suflet... Si este al tau, iti apartine.Ii apartii. Va apartineti. Prin dreptul pe care il da impartirea aceluiasi pat conjugal, prin unghiul comun pe care il fac doi oameni care impartasesc o parte din griji, prin acelasi traseu pe care doi oameni au pornit in batalia de imblanzire a aprigelor si grabitelor vremuri contemporane. Da, in doi este mult mai usor. Chelnerul nu se mai uita piezis la tine daca stai mai mult de doua ore singura in aceeasi cafenea. Parintii nu te mai bat la cap cu teorii alambicate de domesticire si de asezare la casa ta. “E timpul sa-ti faci si tu un rost pe lumea asta”. De parca nu l-ai avea deja la 30 de ani... Si sunt multe care sunt mai bine in doi.

Nu imi doresc iubirea atunci cand o dicteaza ceilalti si nici macar atunci cand o doresc eu. Nu cand iubirea inseamna dor de ea, de a iubi si de a fi iubit. Stiu ca daca s-ar intampla fix in acel moment, nu as fi cu adevarat fericita. Iar la capitolul aproximatii temporale nu am reusit niciodata sa trec de examenele finale. Daca eu nu m-am saturat asteptand-o de ce i-ar supara pe altii asteptarea mea? Daca eu nu vreau sa ma marit, altii de ce vor sa ma marite? Poate vreodata, intr-un alt an, vreo alta viata, cu vreun alt barbat decat fostul, o sa iubesc asa cum se iubeste. Asa cum nu stiu. Si nu o sa fie nici pentru ceilalti, nici pentru celalalt, ci doar pentru mine. Da...

Nu iubesc si nu m-am casatorit inca. Nu aici, nu acum, ci undeva, candva...


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri