5 lucruri de care femeile se tem cel mai mult in viata

12:12, 10 Decembrie 2008 publicat în Familie14 share-uri

Femeile se mai tem de uratenie si batranete. Se tem de schimbare. De despartire sau de pierderea persoanei iubite. Ca nu sunt iubite asa cum isi doresc sau ca nu or sa iubeasca asa cum ar trebui. De umilinta... pentru ca asa se face loc pentru ura, dezamagire si infern. Se tem sa nu piarda. Se tem sa nu fie inselate de cel pe care-l iubesc. Se tem sa nu spuna prea multe si sa nu faca mai nimic. Se tem sa nu se multumeasca cu prea putin. Se tem de neimplinire. Se tem de esec. Lista este lunga si poate continua la nesfarsit. Nu ridic in slavi slabiciunile femeilor.

Sa nu devina dependente de barbatul pe care-l iubesc – Dependenta de o persoana inseamna sa crezi ca fericirea ta este direct proportionala cu fericirea altuia. Unde nu exista acea persoana, nu exista nimic. Toti suntem dependenti de ceva, insa femeile sunt mai vulnerabile decat barbatii. Au nevoie de sprijin si se ataseaza de cel care-l ofera. Le este greu sa ia unele decizii si usor sa isi lase partenerul sa hotarasca pentru ele. Dependenta nu inseamna neaparat ca nu te poti descurca de una singura, ci sa crezi asta din tot sufletul. Ce poate fi mai crud si nedrept decat sa crezi ca suferi de un handicap emotional si de fapt sa nu fie asa?

Sa nu repete greselile mamei– Pare ilogic si neadevarat, insa multe femei se tem ca odata cu trecerea anilor compartamentul lor sa nu il imite pe cel al mamei, greselile lor sa nu reproduca greselile mamei. Daca dau gres, cel putin sa imite greselile mamei. Constient sau nu, deciziile lor in viata se invart in jurul conduitei, a felului de a fi al mamei, al faptelor si a felului sau de a se purta in familie. Iar daca mama a avut de suferit de pe urma greselilor, atunci fata devenita adulta va incerca pe cat posibil sa nu se transforme la randul lor in personajul matern.

Citeste si:
27 aprilie - Prima Super Lună a anului: Despre Forța mistuitoare a...
27 aprilie - Prima Super Lună...

De ceasul biologic – Varsta bate la usa. 30 si ceva de ani. Si singura, inca singura... Timp nu mai e. Unde este timpul? Cum l-am pierdut zadarnic? Unde sunt copii? Sotul? Familia? De ce nu am realizat pana acum ceea ce trebuia realizat? Peste cativa ani nu o sa mai pot da nastere unui copil. Peste cativa ani, barbatii care ma placeau nu or sa mai ma placa. Sau or sa fie luati.

Nu sunt doar prejudecati sau zvonuri. Femeile se tem pe buna dreptate de momentul in care ceasul biologic va bate ora momentului potrivit. Organismul isi cere dreptul. Instinctul matern se trezeste intr-o femeie chiar si fara sa-si dea seama. Daca acesta nu se concretizeaza, apar frustrarile, nemultumirile, sentimentele de inutilitate... Te simti neom intre oameni.

Citeste si:
Karaoke și o cină internațională, printre activitățile de realizat...
Karaoke și o cină...

Femeile se mai tem de uratenie si batranete. Se tem de schimbare. De despartire sau de pierderea persoanei iubite. Ca nu sunt iubite asa cum isi doresc sau ca nu or sa iubeasca asa cum ar trebui. De umilinta... pentru ca asa se face loc pentru ura, dezamagire si infern. Se tem sa nu piarda. Se tem sa nu fie inselate de cel pe care-l iubesc. Se tem sa nu spuna prea multe si sa nu faca mai nimic. Se tem sa nu se multumeasca cu prea putin. Se tem de neimplinire. Se tem de esec. Lista este lunga si poate continua la nesfarsit. Nu ridic in slavi slabiciunile femeilor. Trebuie sa le cunostem ca sa ne putem vindeca. Tie de ce anume iti este cel mai mult teama in viata?

Un articol de Dana Negoita


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri