Mi s-a spus de atatea ori ca sunt urata, ca am un chip inexpresiv si fad, ca nu voi putea vreodata suci mintile unui barbat interesant. Daca asa s-a spus, am ajuns la concluzia ca asa si este. S-a spus ca femeile urate au noroc in viata, ca sunt inzestrate genetic nu numai sa vaneze barbatii frumosi, ci si sa-i cucereasca, ca nu exista uratenie, ci numai fantasmagorii plasmuite de mintea unei femei ce nu crede in ea si in valorea ei.

Aaa... si unde vroiam sa ajung... Nu exista nicio lupta intre frumos si urat, intre bine si rau. Iubirea nu este doar apanajul oamenilor frumosi, este doar si poate singurul lucru minunat si adevarat pentru ca nu se intampla. Nu simt ca am fost salvata de un barbat frumos sau ca povestea noastra este cea a frumoasei si a bestiei doar ca rolurile sunt inversate: eu bestia si el frumosul. Suntem doi oameni, identici cu toti ceilalti, care se iubesc. Mult... Si cam atat!

Nu este adevarat ca eu tin cu dintii de el ca sa il pastrez langa mine si nici nu am imbogatit nu stiu ce ghicitoare ca sa-l cuceresc. Nu este adevarat nici ca ma iubeste pentru banii mei... inca nu-i am in cantitate suficienta. Si nici nu cauta iubirea intr-o alta femeie pentru ca are tot ce nu-i lipseste in mine. Nu avem nici happy end-ul din desenele animate Frumoasa si bestia daca l-ati vazut. In viata reala, miracolele si iubirea nu sunt suficiente pentru ca bestia sa se metamorfozeze in cea mai dulce figura vazuta ever. Nu trebuie sa il conving sa ma iubeasca. Ma iubeste asa cum sunt, nepretinzand ca ar dori sa schimbe ceva la mine. Pentru asta am ajuns sa ma iubesc si eu. Si asta da miracol...

Ema M.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri