31 Iulie 2014 publicat în Familie 10 share-uri

Parentingul strategic presupune abordarea rolului de parinte in relatie cu toate aspectele vietii, DAR mai ales cu aspectele de viata ale copilului.

De aceea parintele strategic se va dezvolta in sensul in care sa-i poata oferi copilului sau resursele necesare in functie de cine este acesta si mai putin in functie de ce crede el ca are nevoie.
In parenting-ul strategic ne axam pe CINE devine copilul si mai putin pe CE face copilul, cea de-a doua fiind o consecinta a primei. Acest parinte lucreaza intens la dezvoltarea caracterului, la predarea unor cunostinte de viata si a sugerarii de alternative in gandire. Nu isi va impune propriile convingeri.

Acest parinte este constient de dependenta copilului de familie, dar nu il priveste pe acesta ca fiind incomplet, ci doar crud, lipsit de experienta. Parintele strategic este un adult care este constient de faptul ca el insusi a mai fost copil, dar copilul sau nu a mai fost niciodata adult. Ca el are deja experienta de a fi crescut si trait in preajma parintilor cu tot ce presupune aceasta: si bune si mai putin bune. De aceea misiunea parintelui strategic este de a-si „imputernici” copilul, de a-i oferi copilului putere prin mijloacele prin care acesta sa-si dezvolte capacitatile si identitatea, si nu sa ii comande ce sa gandeasca sau sa simta.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park

Ce este oare parenting-ul strategic?

Intelegem prin parenting strategic, abordarea rolului de parinte in relatie cu toate aspectele vietii, DAR mai ales cu aspectele de viata ale copilului.

Ce inseamna aceasta?


Intelegerea, gandirea si planificarea rolului de parinte pe termen mediu si lung.


Dezvoltarea capacitatii de a vizualiza si gandi pe doua planuri::

1. Facand diferenta intre planul realitatii imediate cu necesitatile sale si planul extins, general cu toate aspectele sale.

2. Facand diferenta intre necesitatile copilului si necesitatile adultului


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri