Pentru parinti si copiii lor: Jocuri creative cu si despre bani

12:04, 23 Aprilie 2014 publicat în Familie9 share-uri

Banii sunt in realitatea noastra. Nu putem sa pretindem ca nu-i asa si nici pe copil sa-l crestem ca intr-un balon de sapun. Cu putina imaginatie, primele 'lectii' despre bani oferite copilului pot fi chiar interesante.

Expert Garbo: Anca Ghinea, Creative Manager INTUITEXT si SuntParinte.ro

______

Citeste si:
Utilizarea excesivă a internetului, informațiile false și...
Utilizarea excesivă a...

“Cu banii nu-i de joaca”, auzim uneori in jurul nostru. Si totusi despre bani in joaca poate fi chiar solutia potrivita.

“Banii sunt…?” Provoaca-l pe copil sa-ti spuna ce inseamna banii. Cu siguranta vor fi savuroase raspunsurile primite. Ai grija sa ii formezi, pas cu pas o parere obiectiva despre bani. Nu-i inocula raspunsuri de genul celor ca “banii nu aduc fericirea”, “banii aduc probleme” etc. explica-i obiectiv rolul banilor in viata noastra. Poti nota sau inregistra raspunsurile; peste ani vor fi foarte pretioase aceste amintiri.

Citeste si:
Sănătos la pieptul mamei
Sănătos la pieptul mamei

“Start-up” junior. Poate parea prea mult, dar nu e chiar asa. Cei mici oricum adora sa realizeze lucruri. In plus, totul e doar o joaca si nu o activitate cu spirit lucrativ. Se apropie o sarbatoare? E talentat la realizarea felicitarilor, de exemplu? Ce-ar fi ca showroom-ul de prezentare sa fie livingul tau.

Foto: Bani fetita, Shutterstock

S-a descurcat bine in “gestionarea” banilor? Marcheaza acest lucru. Ofera-i un trofeu, o diploma. “Pune la vedere” aprecierea ta. Indiferent insa de “ rezultat”, din fiecare situatie extrageti impreuna o “morala”.

Pusculita norocoasa. Daca ti se pare interesanta ideea, nu-i cumpara pusculita, ci indeamna-l sa creeze una prin imaginatia lui. Nu trebuie sa fie perfecta, dar e musai sa fie originala.

Cat valoreaza? Un exercitiu interesant pentru a intelege mai bine conceptul de valoare a banilor. Intreaba-l cat considera el ca ar costa diferite obiecte. Cele existente in casa sunt perfecte pentru aceasta provocare. Desi surprinzatoare, raspunsurile lui sigur se vor dovedi utile in diferite situatii de viata.

Foto homepage: Bani, Pusculita via Shutterstock


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri