23 Aprilie 2014 publicat în Familie 18 share-uri

Banii sunt in realitatea noastra. Nu putem sa pretindem ca nu-i asa si nici pe copil sa-l crestem ca intr-un balon de sapun. Cu putina imaginatie, primele 'lectii' despre bani oferite copilului pot fi chiar interesante.

Expert Garbo: Anca Ghinea, Creative Manager INTUITEXT si SuntParinte.ro

______

“Cu banii nu-i de joaca”, auzim uneori in jurul nostru. Si totusi despre bani in joaca poate fi chiar solutia potrivita.

“Banii sunt…?” Provoaca-l pe copil sa-ti spuna ce inseamna banii. Cu siguranta vor fi savuroase raspunsurile primite. Ai grija sa ii formezi, pas cu pas o parere obiectiva despre bani. Nu-i inocula raspunsuri de genul celor ca “banii nu aduc fericirea”, “banii aduc probleme” etc. explica-i obiectiv rolul banilor in viata noastra. Poti nota sau inregistra raspunsurile; peste ani vor fi foarte pretioase aceste amintiri.

“Start-up” junior. Poate parea prea mult, dar nu e chiar asa. Cei mici oricum adora sa realizeze lucruri. In plus, totul e doar o joaca si nu o activitate cu spirit lucrativ. Se apropie o sarbatoare? E talentat la realizarea felicitarilor, de exemplu? Ce-ar fi ca showroom-ul de prezentare sa fie livingul tau.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Beneficii pentru copiii personalului din învățământ; Profesorii au obligaţia de a respecta diversitatea – noi amendamente adoptate în Camera Deputaților 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică?

Foto: Bani fetita, Shutterstock

S-a descurcat bine in “gestionarea” banilor? Marcheaza acest lucru. Ofera-i un trofeu, o diploma. “Pune la vedere” aprecierea ta. Indiferent insa de “ rezultat”, din fiecare situatie extrageti impreuna o “morala”.

Pusculita norocoasa. Daca ti se pare interesanta ideea, nu-i cumpara pusculita, ci indeamna-l sa creeze una prin imaginatia lui. Nu trebuie sa fie perfecta, dar e musai sa fie originala.

Cat valoreaza? Un exercitiu interesant pentru a intelege mai bine conceptul de valoare a banilor. Intreaba-l cat considera el ca ar costa diferite obiecte. Cele existente in casa sunt perfecte pentru aceasta provocare. Desi surprinzatoare, raspunsurile lui sigur se vor dovedi utile in diferite situatii de viata.

Foto homepage: Bani, Pusculita via Shutterstock

Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară Ghid pentru alegerea mobilierului interior Leagăn pentru toată copilăria

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri