In numele iubirii, suntem dispusi sa facem multe. Iertam mult, suferim mult, plangem mult, radem mult. Inchidem drumuri si deschidem altele. Ne razbunam. Uitam. Inselam. Ne pare rau. In numele ei spunem ca in dragoste si in razboi totul este permis. Si aproape ca nici nu indraznim sa luam numele ei in desert. Tot intru scopul nobil al iubirii cautam scuze propriilor slabiciuni, acceptam sa gresim premeditat, lasam ratiunea sa o ia razna, sentimentele noastre sa actioneze in locul nostru si luam decizii pe care nici noi nu le intelegem.

Nu-l lasa sa abuzeze de tine emotional sau fizic - “Din prea multa iubire, l-am lasat sa ma jigneasca des si grav, din prea multa iubire am ajuns sa ma sperii pana si eu de defectele mele, din prea multa iubire pentru el accept insulte multe si grave, critici atat de stridente ca le aud si noaptea. Accept sa ma manipuleze. Il iert de fiecare data cand primesc o palma. Poate ca merit tot...” Ai avut o tresarire cand ai auzit aceste cuvinte? Nu, nicio femeie nu merita rusine, teama si tacere. Nu merita sa permita un abuz. Oamenii merita sa fie iubiti asa cum sunt.

Sa nu iubesti pe cont propriu. Sa nu iubesti doar tu. Sa nu suferi doar tu. Nimic nu este mai dureros si mai trist decat o iubire neimpartasita. Este o iubirea condamnata din start la neimplinire caci iubirea e facuta sa fie simtita in doi. Sa nu accepti sa devii amanta daca iti doresti sa fii sotie.

Sa incerci sa eviti toate acestea pentru ca iubirea merita sa fie frumoasa.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri