Relatiile dintre oameni s-au schimbat fundamental in ultimii 20 de ani, pentru ca internetul furnizeaza toate datele necesare unei existente duale: cea care se consuma in spatiul real (offline) si cea care se consuma in spatiul virtual (online), de aceea oamenii dezvolta legaturi de prietenie sau amoroase, pe internet.

Relatiile dintre oameni s-au schimbat fundamental in ultimii 20 de ani, pentru ca internetul furnizeaza toate datele necesare unei existente duale: cea care se consuma in spatiul real (offline) si cea care se consuma in spatiul virtual (online), de aceea oamenii dezvolta legaturi de prietenie sau amoroase, pe internet.

Noile generatii comunica prin intermediul calculatorului, dar nici pentru adulti noile mijloace de comunicare nu sunt straine. Ce inseamna fenomenul comunitatilor online care iti dau posibiliatatea ca printr-un singur click sa poti sa intri in conexiune cu oameni necunoscuti, dar pe care ai vrea sa ii cunosti?

Astfel de observatii constituie un pretext pentru cercetatorii din domeniul stiintelor sociale de a descifra noile tipuri de interactiune care se consuma intre oameni, in cyberspace. Auzim din ce in ce mai des despre prieteni care si-au gasit perechea perfecta pe internet, auzim despre personae care isi petrec cea mai mare parte a timpului in fata calculatorului, izolate de lumea din jur, dar ducand o alta viata, la fel de intensa, plina de emotie si energie, in Second Life, sau pe site-urile comunitatilor sociale online,ca MySpace sau Hi5. Omenii vorbesc despre dragostea pe internet…

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? Termoenergetica oprește furnizarea căldurii în București, în următoarele zile. Ce instituții fac excepție Caria dentară – ce este și cum se tratează

De ce ne place viata online? De ce ne cautam prieteni pe Hi5? De ce ne indragostim pe internet? ...

Relatiile de iubire care se stabilesc online au multe in comun cu cele traditionale in care ne angajam in flirt si chiar barfe, considera Aaron Ben-Zeév, autorul cartii “Love Online: Emotions on the Internet”(Iubirea Online: Emotii pe Internet).

Tumult vietii moderne nu ne lasa prea multe oportunitati pentru a stabili realtii in mediul real. Viata online este un fel de suplinitor pentru lipsa aceasta acuta, considera specialistul. Faptul ca oamenii cu care comunici pe internet nu au chiar o legatura directa cu tine, nu se pot implica in viata ta intr-un mod abuziv, iar acestea sunt datele necesare pentru a ne angaja in conversatii placute, care nu au neaparat un scop anume.

Este reconfortant sa constientizam ca in toate astea nu este vorba despre atractia fizica sau despre contactul vizual si ca la baza relatiilor online sta conversatia, sustine Ben-Zeév.

Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi 15 ani de fashion, lifestyle și o comunitate bine definită se sărbătoresc, în luna aprilie, la Băneasa Shopping City

In mediul online, comunicarea verbala este vitala, te poti lasa cucerit inca de la primul contact, dupa aceasta, va urma o veritabila relatie conversationala, bazata pe cuvantul scris, care te absoarbe.
Valoarea conversatiei online in romantismul unei relatii initiate in acest fel reiese si din faptul ca foarte multe cupluri care ajung sa se cunoasca si in realitate, mentin apoi comunicarea pe internet.
Daca cuvantul scris conteaza atat de mult in economia relatiilor stabilite pe internet, atunci insemna ca acestia, inconstient, stabilesc alte moduri ale selectiei partenerilor.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri