Imbratisarile au de asemenea rolul lor in calea fericirii. Casnicia cuplurilor care se imbratiseaza de patru ori pe zi este considerata a fi una foarte fericita. Anumite gesturi romantice precum o baie placuta sau un masaj relaxant contribuie si ele la reusita mariajului, fiind necesare la un interval de 10 zile. Cheia fericirii matrimoniale, au declarat participantii foarte fericiti in casnicia lor, consta in calitatea timpului petrecut in doi.

Nu exista o formula fixa a fericirii intr-o casnicie. Succesul unei casnicii depinde de foarte multe lucruri. Un studiu efectuat recent in Marea Britanie asupra a 4000 de cupluri casatorite ne confirma acest lucru. Conform studiului publicat in Daily Mail, o casnicie fericita presupune cel putin 22 de zile pe luna petrecute in doi, iar in aceste zile sunt incluse cel putin 7 nopti romantice si cel putin doua iesiri pe luna in oras.

Imbratisarile au de asemenea rolul lor in calea fericirii. Casnicia cuplurilor care se imbratiseaza de patru ori pe zi este considerata a fi una foarte fericita. Anumite gesturi romantice precum o baie placuta sau un masaj relaxant contribuie si ele la reusita mariajului, fiind necesare la un interval de 10 zile. Cheia fericirii matrimoniale, au declarat participantii “foarte fericiti” in casnicia lor, consta in calitatea timpului petrecut in doi.

“Manifestarile de afectiune, imbratisarile si gesturile tandre fac parte din scenariul romantic spre care aspira majoritatea celor care incep o relatie”, afirma psihologul Ludwig F.Lowenstein.

“Sunt gesturi care iti acorda o anumita siguranta intr-o relatie. Prin ele arati ca placi acea persoana, ca te bucuri sa o ai alaturi sau ca apreciezi grija si suportul pe care aceasta ti le acorda. In aceasta lume agitata in care ne invartim astazi, prinsi in munca si in grijile zilnice, avem tendinta de a acorda din ce in ce mai putina atentie partenerului. Cand ne obisnuim cu persoana de langa noi si familiaritatea devine parte din viata noastra, devenim indiferenti si usor dispretuitori fata de ceea ce avem. O relatie este puternica si va deveni si mai puternica daca este intretinuta prin gesturi de iubire si afectiune”, a mai adaugat acesta.

In urma studiului, s-a constatat ca atingerea unui nivel mediu de fericire si multumire intr-o casnicie implica 2 plimbari romantice in parc, o iesire intr-un bar si una la cinema in timpul unei luni de zile. De asemenea, cuplurile relativ fericite petrec cine romantice la lumina lumanarilor de trei ori pe luna, au parte de conversatii antrenante referitoare la relatia lor de 6 ori pe luna si se relaxeaza uitandu-se impreuna la televizor aproximativ de 7 ori pe luna.

De doua ori pe luna, cei doi soti ar trebui sa se surprinda reciproc prin cadouri precum flori sau ciocolata, declaratii scrise de dragoste, prin cadouri muzicale sau prin alte daruri ce-i fac placere celuilalt. De asemenea, intr-o casnicie buna exista si o zi libera pe care fiecare din cei doi parteneri si-o petrece fara celalalt, in compania prietenilor. A face curatenie in casa, de buna voie, fara sugestia partenerului, sau servirea micului dejun la pat fac parte din gesturile simple prin care se demonstreaza respectul fata de sot.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri