12:09, 27 Septembrie 2013 publicat în Familie 1 share-uri

Obiceiurile sanatoase se deprind de la o varsta frageda, de aceea parintii trebuie sa acorde o atentie deosebita modului in care ii familiarizeaza pe copii cu niste concepte abstracte, precum igiena orala si prevenirea problemelor dentare.

Comunicat de presa

Copilaria este etapa descoperirilor, dar si a acumularilor de priceperi si obisnuinte, care le asigura celor mici dezvoltarea armonioasa pe mai multe planuri. Obiceiurile sanatoase se deprind de la o varsta frageda, de aceea parintii trebuie sa acorde o atentie deosebita modului in care ii familiarizeaza pe copii cu niste concepte abstracte, precum igiena orala si prevenirea problemelor dentare.

Citeste si:
Spalatul pe dinti la copii – provocari si solutii
Spalatul pe dinti la copii –...

Igiena dentara incepe chiar inainte de aparitia dintilor! De ea depind dezvoltarea, formarea structurala, dar si pozitionarea pe arcada a dintilor de lapte si a celor definitivi, fiind cunoscut faptul ca mugurii dintilor definitivi se formeaza inca din perioada intrauterina.

Trebuie sa avem grija de sanatatea noastra dentara de cand ne nastem. Bineinteles, la inceput parintii se ocupa de acest aspect, de aceea e bine sa fie informati. Un lucru pe care nu multi il cunosc este ca gingia copilului trebuie ingrijita chiar inainte de eruptia dentara. Curatarea se face dupa fiecare masa, cu ajutorul unui tifon inmuiat in apa., explica Dr. Dr. Dr. Christian Marmandiu, detinatorul unui Dublu Doctorat in Stiinte Medicale si Masterat in Implantologie, cu experienta in clinici din Elvetia, Germania si SUA si cel care coordoneaza activitatea Swiss Ecodent Clinic din Bucuresti.

Dintre produsele alimentare, dulciurile asociate cu produse fainoase, adica preferatele copiilor, au efectul cel mai nefast asupra dintilor lor. Cum copiii nu sunt constienti de riscurile implicate, ramane tot in sarcina parintilor sa limiteze frecventa si durata consumului de dulce., completeaza Dr. Christian Marmandiu.

Citeste si:
Parodontoza - cauze, simptome și cum o putem preveni
Parodontoza - cauze, simptome...

Cariile si gingivita pot fi evitate numai daca li se impune celor mici o igiena orala corecta dinainte ca dintii de lapte sa inceapa sa se schimbe. Chiar daca dintii de lapte vor fi inlocuiti, acest lucru nu inseamna ca nu trebuie tratati intr-un mod responsabil. Cariile evolueaza foarte repede la copii atat la suprafata, cat si in profunzime, astfel ca netratarea dintilor la timp poate avea repercusiuni grave prin dispersarea infectiei in sange.

Odata cu aparitia dintilor, se poate folosi o periuta cu peri moi si pasta de dinti fluorurata. Incepand cu varsta de 2-3 ani, copilul trebuie initiat intr-o tehnica de periaj adecvata. Periajul se face de minim 2 ori pe zi: dimineata si, obligatoriu, seara, inainte de culcare, fara a mai consuma altceva. Daca apar carii, acestea trebuie tratate cat mai curand., recomanda specialistii Swiss Ecodent Clinic.

In plus, acomodarea timpurie cu cabinetul stomatologic si cu medicul joaca un rol important in psihologia copilului si a adultului care va deveni. Vizitele periodice la medicul stomatolog, alaturi de parinti, faciliteaza acest lucru si ajuta copilul sa nu dezvolte teama de dentist, pentru momentul in care va fi nevoie de un consult propriu-zis.

Foto homepage: Igiena orala copii_Shutterstock

Foto int: Stomatolog copii_Shutterstock


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri