19 August 2013 publicat în Familie 3 share-uri

Minciunile nu fac altceva decat sa produca instrainarea si corodarea relatiei dintre parinti si copii. Paradoxal, cu cat vrei sa controlezi mai mult, cu cat ajungi sa pierzi controlul si cu cat pare ca ai controla mai putin, cu atat ai mai mult control si se creeaza astfel o relatie sanatoasa de comunicare intre parinte si copil.

Paradoxal, cu cat vrei sa controlezi mai mult, cu cat ajungi sa pierzi controlul si cu cat pare ca ai controla mai putin, cu atat ai mai mult control si se creeaza astfel o relatie sanatoasa de comunicare intre parinte si copil. Exista o metoda des utilizata de parintii in a stopa acest proces al minciunilor, la copii. Infiintati un regulament:daca in timp de o saptamana, copilul reuseste sa nu spuna nicio minciuna ofera-i o recompensa.

Recompensa poate fi sub multe forme, de la lucruri pe care si le doreste, o activitate care ii place sau chiar bani. Daca incalca regulamentul o data intr-o saptamana, atunci bonusul trebuie sa se reduca la jumatate, daca va minti de doua ori pe saptamana, atunci recompensa nu va mai fi.Copilul trebuie responsabilizat, la fel si parintele. Prin intermediul regulamentului, copilului i se acorda respectul de care si parintele are nevoie.

Voi cum procedati cu copiii vostri? Ce metode aplicati?

Oana este psihoterapeut in cadrul cabinetului propriu de psihologie din anul 2009.Este specializata in psihoterapie cognitiv-comportamentala, iar in ultimii ani s-a concentrat, cu predilectie, asupra laturii de preventie si mai ales de promovare a sanatatii mintale. In anii anteriori a fost cooptata in echipa de consultanti a companiei Result Development unde a acordat consultanta atat clientului intern cat si clientului extern. Tot aici a ocupat pozitia de business developer. Printre cele mai importante responsabilitati s-a numarat consultanta in comunicare, recrutare, conceperea si asistarea la assesment center, activitati specifice de dezvoltare antreprenoriala etc..


In primii ani ai carierei a desfasurat activitati de consultanta si operatiuni financiare.


A participat in timpul anilor de studii la numeroase cursuri si work-shop-uri, fiind membra a echipelor de cercetare in diferite proiecte.


Azi este membra a Colegiului Psihologilor din Romania, Asociatia de Hipnoterapie si Psihoterapie Cognitiv-Comportamentala.

Oana Popescu-Argetoia - Expert Garbo

www.oanapopescuargetoia.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri