Ce am invatat de la 1500 de oameni: Top 15 lectii incercate pentru a avea o casnicie fericita si o familie frumoasa

12:07, 12 Iulie 2013 publicat în Familie90 share-uri

Citeste acest ghid extrem de util in cea mai grea, surprinzatoare si frumoasa calatorie pe care o vei face vreodata: calatoria vietii! Sfaturile pentru a trai au la baza experienta reala a peste 1500 de persoane si ne-au parvenit prin intermediul unuia dintre cele mai fascinante proiecte de cercetare sociala pe care le veti citi vreodata.

Gerontologul Karl Pillemer, profesor de cercetare umana in cadrul Colegiului de Ecologie umana al Universitatii Cornell, a efectuat un proiect de cercetare extrem de interesant numit “The Legacy Project”. Proiectul, care este inca in derulare, a antrenat peste 1500 de persoane in varsta. Folosindu-se de anumite metode social-stiintice, Karl Pillemer a adresat urmatoarea intrebarea celor 1500 de subiecti: “De-a lungul vietii voastre, care au fost cele mai importante lectii pe care le-ati invatat si pe care ati dori sa le transmiteti mai departe celor tineri?”

Gerontologul a triat raspunsurile, le-a selectat pe cele mai intelepte si le-a adunat intr-o carte numita “30 Lessons for Living: Tried and True Advice from the Wisest Americans” (30 de lectii pentru a trai: Sfaturi adevarate si incercate de la cei mai intelepti americani) Site-ul www.happyhealthylonglife.com ne prezinta pe scurt cele 30 de lectii pentru a trai. Va prezentam la randul nostru 15 dintre ele, invitandu-va sa le cititi pe toate AICI. Sunt interesante, pline de intelepciune si merita sa aplecam ureche la ele, lasandu-ne ghidati in viata de experienta si viata altora mai in varsta decat noi.

Citeste si:
Despre Suferință ca 'cea mai mare dovadă a dragostei lui Dumnezeu'
Despre Suferință ca \'cea mai...

“In general (si pentru prima oara in istoria omenirii), nu mai percepem membrii cei mai batrani ai societatii noastre ca o sursa cheie de intelepciune pentru a trai mai fericiti, mai sanatosi si a avea vieti mai implinite. Ca si gerontolog, am ajuns sa cred ca aceasta atitudine este o greseala serioasa. Indivizii mai in varsta (in special persoanele in varsta de 70 si peste) sunt de fapt cei mai credibili experti pe care ii avem la indemana pentru a afla cum sa traim bine in vremuri grele. Au trecut prin experiente istorice unice – precum Marea Criza sau Al doilea razboi mondial – care i-au invatat sa infloreasca in fata nenorocirii. Si au experimentat personal multe din tragediile de care oamenii tineri se tem, dandu-le abilitatea de a ne sfatui pe noi, restul, despre rezistenta in fata bolii si a pierderii’, afirma Carl intr-un articol publicat in huffingtonpost.

Lectii pentru o casnicie fericita – Este minunat in 2

1. Casatoreste-te cu cineva care iti seamana mult. A avea valori de baza asemanatoare si un background similar reprezinta cheia catre o casnicie fericita. Si uita sa schimbi pe cineva dupa casnicie.

2. Prietenia este la fel de importanta ca iubirea romantica. Pasiunea ravasitoare a inimii trebuie sa sufere o metamorfoza in relatiile care se vor pe viata. Casatoreste-te cu cineva pentru care simti atat dragoste, cat si o prietenie profunda.

Citeste si:
Lecții de curaj și supraviețuire de la Tina Turner
Lecții de curaj și...

3. Nu tine scorul. Nu adopta atitudinea conform careia casnicia trebuie sa aiba proportia de 50 – 50. Nu poti lua de la o relatie exact ceea ce pui in ea. Cheia catre o casnicie reusita este ca ambii parteneri sa incerce sa dea mai mult decat primesc.

4. Vorbiti unul cu celalalt. Casnicia cu cineva puternic, tacut, indisponibil comunicarii poate fi mortala pentru o relatie. Partenerii casatoriti pe termeni lung vorbesc (cel putin unul cu celalalt si despre lucruri care conteaza).

5. Nu-ti asuma angajamentul doar fata de partener, asuma-ti angajamentul fata de casnicia insasi. Asuma-ti angajamentul pentru ideea de casnicie si ia-l in serios. Vor fi beneficii enorme in momentul in care vezi mariajul mai important decat nevoile immediate ale fiecarui partener.

Foto int: Beautiful senior couple_Shutterstock

Foto homepage: Old Man_Shutterstock


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri