Mancarurile semipreparate ne priveaza de vitamine si minerale.
Mancarurile semipreparate ne priveaza de vitamine si minerale.

Intr-o lume in permanenta miscare, optam tot mai des pentru mancarea de la fast food si cea semipreparata. Nu vrem sa constientizam ca acest tip de hrana nu contine toate substantele nutritive necesare dezvoltarii armonioase a organismului. Cand tinem o cura de slabire ne privam iarasi de anumite minerale si vitamine.

Este important sa constientizam ca vitaminele ajuta la formarea hormonilor, a celulelor sanguine, a substantelor chimice ale sistemului nervos si la formarea materialului genetic. Fara vitamine, multe dintre aceste reactii ar intirzia sa se produca sau chiar s-ar opri. Corpul uman poate produce doar vitamina D. Toate celelalte trebuie luate din alimente.

Nu trebuie sa uitam de minerale. Ele sunt utile pentru reconstructia structurala a tesuturilor. In plus, ajuta la procese precum contractia musculara, reactii nervoase si coagularea singelui.

Mineralele sau microelelmentele au un rol important in buna functionare fizica si psihica a organismului. Persoanele care consuma cantitati suficiente de calciu, fier si iod, au o rezistenta crescuta la boli, nu sint irascibili si isi conserva mai bine calitatile mentale si fizice, inclusiv la o virsta inaintata.

Un articol de Ana Nicolescu

Sursa: slabsaugras.ro

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri